Αύξηση τζίρου 11,3% για Bosch Ελλάδας στη διάρκεια του 2022

Αύξηση τζίρου 11,3% για Bosch Ελλάδας στη διάρκεια του 2022

1' 48" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,3% έκλεισε το 2022 για την Bosch Ελλάδας, καθώς διαμορφώθηκε σε 245,9 εκατ. ευρώ έναντι 221 εκατ. ευρώ το 2021, διατηρώντας το θετικό πρόσημο που έχει σταθερά η εταιρεία την τελευταία δεκαετία.

Οσον αφορά τον κύκλο εργασιών ανά τμήμα και δραστηριότητα, το τμήμα αυτοκίνησης σημείωσε συνολική αύξηση 9,5% στην Ελλάδα. Το τμήμα των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 14,4%, ενώ το τμήμα ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων σημείωσε μείωση 6,4%, η οποία θεωρείται μικρή δεδομένου του ισχυρού αντικτύπου των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Τέλος, ο τομέας των βιομηχανικών λύσεων σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 20%. Οπως επισημάνθηκε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Ιωάννη Κάπρα, η μείωση στο τμήμα ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου αρκετά νοικοκυριά ανέβαλαν ή ματαίωσαν την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Για το 2023 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα ενισχυθεί κατά 5,4%.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων μόνο της μιας θυγατρικής στην Ελλάδα, της Robert Bosch A.E., αυξήθηκαν το 2022 κατά 4,3% και διαμορφώθηκαν σε 2,9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάτω από την «ομπρέλα» της Bosch Ελλάδας λειτουργούν τρεις θυγατρικές: η Robert Bosch, η B/S/H και η Bosch Rexroth. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων από τη συνολική δραστηριότητα των τριών εταιρειών ήταν 11 εκατ. ευρώ το 2022, ενισχυμένα κατά 4,5% σε σύγκριση με το 2021.

Με θετικές επιδόσεις έχει ξεκινήσει για την Bosch Ελλάδας το 2023, καθώς το α΄ τετράμηνο του τρέχοντος έτους σημείωσε ανάπτυξη 4,8%, με τον κ. Κάπρα να εκτιμά ότι το 2023 θα κλείσει συνολικά με αύξηση του τζίρου κατά 5,4%. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε την πρόβλεψη αρκετά συντηρητική, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής, αλλά και τη ζήτηση, όπως η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, η αύξηση των επιτοκίων καθώς και ο πληθωρισμός. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Ελλάδας τόνισε πάντως ότι η εικόνα είναι ενθαρρυντική για την ελληνική οικονομία, καθώς το α΄ εξάμηνο του 2023 προβλέπεται ανάπτυξη 2,4%, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης ή ακόμη και ύφεσης στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT