Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά λογισμικού

Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά λογισμικού

Με ρυθμό ανάπτυξης 15% κινήθηκε η ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού το 2022, παρά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή και τη διεθνή αστάθεια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Με ρυθμό ανάπτυξης 15% κινήθηκε η ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού το 2022, παρά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή και τη διεθνή αστάθεια. Ο ρυθμός αυτός αντιπροσωπεύει την υψηλότερη ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της ζήτησης για λογισμικό έναντι των δυσμενών μακροοικονομικών παραγόντων. Η ανάπτυξη –σύμφωνα με την ανάλυση της IDC που επικαλείται ο ΣΕΠΕ– προήλθε κυρίως από την αύξηση της τιμής των αδειών χρήσης λογισμικού (που αντικατοπτρίζει τον υψηλό πληθωρισμό) και τις συμβάσεις που υπεγράφησαν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Ο πήχυς για την αγορά λογισμικού της Ευρώπης παραμένει ψηλά τόσο για το τρέχον έτος όσο και για όλη την περίοδο έως το 2027. Το 2023, η ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού προβλέπεται να αναπτυχθεί με ποσοστό 11,7%. Η επίδοση αυτή θεωρείται σημαντική, δεδομένου ότι επιτυγχάνεται εν μέσω οικονομικής αστάθειας και σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού.

Το 2022, στην Ευρώπη ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου έφθασε στο 15%.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πενταετής μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) για την περίοδο 2022-2027 θα είναι της τάξης του 12% για την ευρωπαϊκή αγορά λογισμικού. Μάλιστα, τρεις κατηγορίες της αγοράς λογισμικού αναμένεται να έχουν αλματώδη ανάπτυξη, υπερπολλαπλάσια του μέσου όρου της συνολικής αγοράς software στην Ευρώπη. Οι πλατφόρμες λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης προβλέπεται να έχουν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 41% έως το 2027 (που αντικατοπτρίζει μια αύξηση 16 φορές μεταξύ 2018 και 2027). Ο δεύτερος πιο δυναμικός τομέας στην ευρωπαϊκή αγορά software θα είναι το ενδιάμεσο λογισμικό ενοποίησης και ενορχήστρωσης με CAGR 24%, ενώ τα εργαλεία ποιότητας λογισμικού και κύκλου ζωής θα «τρέξουν» με 20%. Εκτός από αυτά τα τρία κορυφαία τμήματα, η συνολική αγορά ανάπτυξης και ανάπτυξης εφαρμογών (πλατφόρμα ως υπηρεσία) προβλέπεται να αναπτυχθεί με 18% για το διάστημα μεταξύ 2022 και 2027, γεγονός που την καθιστά βασικό τμήμα των δαπανών για λογισμικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT