Η Νέα Υόρκη θεσπίζει νέα ελάχιστη αμοιβή για τους διανομείς τροφίμων

Η Νέα Υόρκη θεσπίζει νέα ελάχιστη αμοιβή για τους διανομείς τροφίμων

Από 7,09 δολάρια την ώρα, θα φτάσει στα 17,96 δολάρια από τις 12 Ιουλίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα, ελάχιστη αμοιβή για τους εργαζομένους σε εφαρμογές διανομής τροφίμων ανακοίνωσε η Νέα Υόρκη εν μέσω αύξησης της χρήσης υπηρεσιών όπως το Uber Eats και το DoorDash, από την πανδημία και μετά.

Οι 60.000 εργαζόμενοι στην παράδοση φαγητού στο Μανχάταν βγάζουν αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο περίπου 7,09 δολάρια την ώρα. Η νέα αμοιβή θα τους επιτρέψει μέχρι το 2025 να κερδίζουν τουλάχιστον 19,96 δολάρια την ώρα. Η αύξηση στα 17,96 δολάρια ανά ώρα θα έρθει στις 12 Ιουλίου και τον Απρίλιο του 2025 το ποσό θα αυξηθεί εκ νέου σε σχεδόν 20 δολάρια ανά ώρα.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το CNN, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η αμοιβή θα προσαρμόζεται ετησίως στον πληθωρισμό.

Οι εφαρμογές παράδοσης θα έχουν ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν τους εργαζομένους τον νέο κατώτατο μισθό, όπως ανά ταξίδι, ανά ώρα εργασίας ή μέσω του δικού τους τύπου.

Οι εφαρμογές που πληρώνουν τους εργαζομένους για τον χρόνο που περιμένουν για μία παράδοση και τον χρόνο αυτής, πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 0,30 δολάρια το λεπτό, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές το 2023. Οι εφαρμογές που πληρώνουν μόνο όταν ο οδηγός αποδεχτεί ένα ταξίδι παράδοσης θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 0,50 δολάρια ανά λεπτό. Επιπλέον, αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φιλοδωρήματα.

Τόσο η Uber Eats, όσο και η DoorDash αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση, με τη δεύτερη μάλιστα να εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής για να απωθήσει την «ακραία πολιτική» της πόλης, λέγοντας ότι υπερβαίνει τα πρότυπα που τηρούν οι άλλες βιομηχανίες – αν και δεν αντιτίθεται στον κατώτατο μισθό για τους εργάτες.

Οι παραγγελίες παράδοσης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 2019, η παράδοση αντιπροσώπευε περίπου το 7% των συνολικών πωλήσεων εστιατορίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Euromonitor International. Μετά μια άνοδο το 2020, διαμορφώθηκε σχεδόν στο 9% το 2021.

Η πόλη της Νέας Υόρκης δυσκολεύτηκε να χειριστεί την άνοδο των παραγγελιών μέσω Διαδικτύου και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που τις πραγματοποιούν. Η έλλειψη υποδομής για την παράδοση τροφίμων δημιούργησε προβλήματα στους εργαζομένους, στους πεζούς και στους κατοίκους, οδηγώντας τους νομοθέτες να προωθήσουν περισσότερους ποδηλατόδρομους, νέους κανόνες για την πρόσβαση στις τουαλέτες και μια συνεχή εκστρατεία για την καταπολέμηση του κινδύνου πυρκαγιών ιόντων λιθίου σε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, ανέφερε το CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT