Reimagine Tourism in Greece: Κρίσιμες οι υποδομές, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

Reimagine Tourism in Greece: Κρίσιμες οι υποδομές, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης

Στην επιτακτική ανάγκη να φανταστούμε τον τουρισμό στην Ελλάδα από την αρχή αναφέρθηκαν οι ομιλητές στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλλος, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ο CEO της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, διαπίστωσε ότι το θέμα των υποδομών στον τομέα των αερομεταφορών είναι σοβαρό, ιδίως στην αεροναυτιλία και στα αεροδρόμια. Τόνισε την ανάγκη υλικοτεχνικής υποδομής και προσλήψεων ελεγκτών κυκλοφορίας, κάτι που θα βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη. 

«Ο τουρισμός είναι people’s business. Είναι δόγμα μας να επενδύουμε στο upskilling και το reskilling του ανθρώπινου δυναμικού μας», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις σχετικές πρωτοβουλίες της εταιρείας. Στο κομμάτι της βιωσιμότητας και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τόνισε ότι οι επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη είναι σε εξέλιξη, ενώ ήδη χρησιμοποιείται μείγμα «πράσινου» καυσίμου σε αρκετές πτήσεις.

Ο ανώτερος γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Τζούρος, τόνισε ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει στηρίξει διαχρονικά τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία». «Ο κλάδος των ξενοδοχείων αποδείχθηκε ανθεκτικός και, κατά τη γνώμη μου, αυτό οφείλεται στο είδος των ξενοδοχείων, που στην πλειοψηφία τους είναι οικογενειακά», εξήγησε, ενώ αναφέρθηκε και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τους ξένους για επένδυση σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα. «Αυτό που δεν βλέπουμε, όμως, είναι να επενδύουν με καινούργιες άδειες».

Ο Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, αναφέρθηκε στο λιμενικό σύστημα, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς είναι κατακερματισμένο και αυτό δημιουργεί ασυνεννοησία, ενώ δεν γίνονται επενδύσεις στις υποδομές». Σημείωσε τη σημαντική συμβολή της ακτοπλοΐας, καθώς εξυπηρετεί τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, ενώ, σχετικά με τη μείωση των ρύπων, μοιράστηκε τον στόχο απανθρακοποίησης κατά 14% μέχρι το 2030 και τις πρακτικές της εταιρείας του για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.

Ο γενικός διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, τόνισε πως «οι υποδομές είναι βασικός πυλώνας της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς η επένδυση σε αυτές φέρνει την ανάπτυξη», εξηγώντας ότι στις υποδομές δεν περιλαμβάνονται μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και τα οδικά δίκτυα ή τα δίκτυα ύδρευσης. «Ολα, όμως, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με όρους βιωσιμότητας», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT