Κοινωνικός τουρισμός: Εως αύριο ενστάσεις για απορριφθείσες αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός: Εως αύριο ενστάσεις για απορριφθείσες αιτήσεις

Υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκατ. επιταγές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Περιθώριο έως αύριο, Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, έχουν προκειμένου να υποβάλουν ένσταση οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, των οποίων η αίτηση απερρίφθη, με αποτέλεσμα το όνομά τους να μη συμπεριλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες δικαιούχων που αναρτήθηκαν χθες στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr). Το ενδιαφέρον των δικαιούχων φέτος ήταν σημαντικά αυξημένο, καθώς αν και οι προσωρινοί πίνακες αφορούν 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όλο το προηγούμενο διάστημα υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκατ. επιταγές, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πλέον, υπάρχει μόνο η δυνατότητα ενστάσεων, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

• Αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και

• Να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση (παράρτημα 2ου μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Οι οριστικοί δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας, καθώς και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT