Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Μεγάλα έργα, ασφαλείς μεταφορές οι προτεραιότητες

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Μεγάλα έργα, ασφαλείς μεταφορές οι προτεραιότητες

«Κλειδί» η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά, σημαντικά και μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ο νέος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια. Ο ίδιος επεσήμανε πως προτεραιότητά του θα αποτελέσει η έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομών της χώρας, όπως είναι τα έργα εθνικής εμβέλειας, η ανάπτυξη πράσινων μεταφορικών και συγκοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η προαγωγή της ασφάλειας στις υποδομές και στις μεταφορές και η ενίσχυση της κινητικότητας και της προσβασιμότητας. «Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Είναι όμως γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετά σημαντικά και μεγάλα ανοιχτά ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στόχος της νέας ηγεσίας είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στη χώρα μας, αξιοποιώντας αποτελεσματικά εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. «Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υποδομές και οι μεταφορές συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας, μείωσης των περιφερειακών ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας».

Υφυπουργοί αναλαμβάνουν ο Νίκος Ταχιάος, που έχει το χαρτοφυλάκιο του κλάδου των υποδομών και η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη για τον τομέα των μεταφορών. Η ίδια τόνισε ότι «μας περιμένει πολλή δουλειά ώστε να καλύψουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν πάντα στον τομέα των υποδομών, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των μεταφορών και να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το κυβερνητικό πρόγραμμα που προβλέπεται για αυτό το υπουργείο». Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος που έχει διατελέσει πρόεδρος στην «Ελληνικό Μετρό» (πρώην «Αττικό Μετρό»), δήλωσε πως «θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Ο βραχίονας του κράτους είναι η δημόσια διοίκηση. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς το καλύτερο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πολιτική ηγεσία διαπιστώνει πως το υπουργείο έχει πάρα πολλά ανοιχτά θέματα, ενώ γίνεται αντιληπτό πως τα χρονοδιαγράμματα για διάφορα projects ενδεχομένως να μην ισχύουν απόλυτα. Στο μεταξύ, ορισμένες αρμοδιότητες που είχε αναλάβει το υπουργείο αλλάζουν, δηλαδή κάποιες μεταφέρονται σε άλλα υπουργεία και κάποιες άλλες απορροφώνται από το υπουργείο Υποδομών. Ενδεικτικά, στο υπουργείο Υποδομών μεταφέρεται το αυτοτελές τμήμα ηλεκτροκίνησης της γενικής διεύθυνσης ενέργειας, ενώ μεταξύ άλλων η διεύθυνση λιμενικών υποδομών μεταφέρεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή