Αύριο οι αποφάσεις για την ΑΝΕΚ

Αύριο οι αποφάσεις για την ΑΝΕΚ

Απορρίφθηκε και η δεύτερη (βελτιωμένη κατά 1 εκατ.) πρόταση της πλευράς Μάριου Ηλιόπουλου για την εξαγορά της ΑΝΕΚ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε και η δεύτερη (βελτιωμένη κατά 1 εκατ.) πρόταση της πλευράς Μάριου Ηλιόπουλου για την εξαγορά της ΑΝΕΚ. Με οκτασέλιδη επιστολή της η Τράπεζα Πειραιώς, ως εκπρόσωπος και των υπολοίπων πιστωτών της ΑΝΕΚ, εξηγεί ότι απορρίφθηκε για αντικειμενικούς λόγους θεωρώντας ότι είναι αδύνατο να υποστηρίξει βιώσιμη συνέχιση λειτουργίας της ΑΝΕΚ και να αποτελέσει εναλλακτική λύση για την επιβίωσή της. Οι δύο προτάσεις του ακτοπλόου επιχειρηματία έχουν εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και ενόσω η συμφωνία διάσωσης της ΑΝΕΚ με απορρόφηση από την Attica αξιολογείται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα αύριο η Ολομέλεια της Επιτροπής θα συνεδριάσει για να λάβει τις τελικές αποφάσεις επί της πρότασης της Attica. Αν και η ανακοίνωση δεν αναμένεται πριν από τις αρχές Αυγούστου, είναι πιθανότατο η έκβαση της συνεδρίασης να «δώσει σήμα».

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για βιομηχανικά «κουφάρια»

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα βιομηχανικά «κουφάρια» ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Την εξαγγελία έκανε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας και όπως είπε, πέρα από τις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα περιλαμβάνει και κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που τις αφορούν. Στόχος
είναι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να μπορεί να διερευνήσει ποιες διαθέσιμες εγκαταστάσεις υπάρχουν και να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους.

Εξοπλισμός πληροφορικής αξίας 1,87 εκατ. στην ΕΛ.ΑΣ.

Εξοπλισμό πληροφορικής προμηθεύεται η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού που θα δημοπρατηθεί προσεχώς, η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί 50 φορητούς υπολογιστές, 230 εκτυπωτές, πάνω από 520 πολυμηχανήματα και περισσότερα από 8.000 μελάνια. Η προμήθεια έχει αξία της τάξεως του 1,87 εκατ. ευρώ και αφορά τα έτη 2024, 2025 και 2026. Στο παρελθόν, ανάδοχοι σε αντίστοιχαέργα είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα στην έγκαιρη παράδοση του εξοπλισμού λόγω της εκτόξευσης, παγκοσμίως, της ζήτησης για υπολογιστές.

Πλαίσιο κανόνων για τους servicers

Τη σκυτάλη των συναντήσεων με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα παίρνουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης που θα συναντηθούν με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί ο φορέας
απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων και το πλαίσιο των νέων κανόνων και υποχρεώσεων ενημέρωσης και διαφάνειας για τους servicers, που δρομολογεί το υπουργείο.

Οι υποχρεώσεις θα συνοδεύονται με ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση προς τους οφειλέτες. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, μελετώνται νέες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Νέα ρύθμιση χρεών για συνταξιοδοτήσεις

Περιουσιακά, εισοδηματικά και άλλα κριτήρια εξετάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ξεκλειδώσει η πόρτα της συνταξιοδότησης στους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και
αγρότες, που χρωστούν πάνω από 20.000 και 6.000 ευρώ αντίστοιχα στον ΕΦΚΑ. Στόχος είναι, εάν κάποιος διαθέτει, για παράδειγμα, ακίνητη περιουσία ή τραπεζικές καταθέσεις από τις οποίες θα
μπορούσε να πληρωθεί το έξτρα χρέος πάνω από τα 20.000 ευρώ (ή τα 6.000 ευρώ αν
είναι αγρότης) ώστε να λάβει σύνταξη, να μην μπορεί να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
ώστε να αποκαλύπτονται οι τραπεζικές καταθέσεις των ασφαλισμένων οφειλετών του ΕΦΚΑ. Η τελική διάταξη αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο 10ήμερο, προκειμένου το σχέδιο νόμου του υπουργείου να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να ψηφιστεί από τα πρώτα, όταν ανοίξει η Βουλή, μετά τη θερινή διακοπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT