Ανεβάζει τον πήχυ για τη Mytilineos η Morgan Stanley

Ανεβάζει τον πήχυ για τη Mytilineos η Morgan Stanley

Στο θετικό σενάριο εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή της εταιρείας θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 60 ευρώ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 43 ευρώ, που είναι η υψηλότερη έως σήμερα, ξεκινάει κάλυψη για τη μετοχή της Mytilineos η Morgan Stanley.

Στο θετικό σενάριο, ο αναλυτής της MS εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή της Mytilineos θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 60 ευρώ. H ανάλυση αναφέρει ότι η κεφαλαιοποίηση διαπραγματεύεται σε discount με βάση τις εκτιμήσεις για το 2024 και τη σχέση EV/EBITDA, που είναι στο 5,5 σε 25% σε σχέση με τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και 16% σε σχέση με τον κλάδο αλουμινίου. Προβλέπει αναβάθμιση κερδών σε σχέση με το consesus κατά 4% και 11% για το EBITDA του 2023 και 2024.

Η Mytilineos γίνεται πλέον η πρώτη εταιρεία που επιλέγει να καλύψει η MS στην Ελλάδα εκτός τραπεζών. H MS ξεχωρίζει τη Mytilineos ως εξαιρετική επενδυτική (unique) λόγω των συνεργειών του επιχειρηματικού της μοντέλου, της διαφοροποιημένης ανάπτυξης των ΑΠΕ και της μεταλλουργίας, που λειτουργεί ως μηχανή παραγωγής μετρητών λόγω της ανταγωνιστικότητάς της.

Στον τομέα των μετάλλων, ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτιμά ότι η μεταλλουργία της Mytilineos έχει σημαντική στρατηγική αξία για την εταιρεία, καθώς είναι μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο λόγω της καθετοποίησής της (παράγει βωξίτη, αλουμίνα, αλουμίνιο), του πλεονεκτήματος του αλουμινίου να λειτουργεί ως μπαταρία υποστηρίζοντας τα ΑΠΕ (συνέργεια) όσο και για τη δυνατότητά της να παράγει σύντομα «πράσινο» αλουμίνιο. Ως εκ τούτου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλους ανταγωνιστές της εντός Ευρώπης, όπως η Norsk Hydro. Ο αναλυτής θεωρεί ότι η μεταλλουργία της Mytilineos έχει αποδείξει την αντοχή της στον χρόνο με σημαντική συνεισφορά και από το management της εταιρείας και συνεπώς θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο αποτίμησης (κατ’ αναλογία) με τη Norsk Hydro. Η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos επανεπενδύεται με επιτυχία στην ανάπτυξη ενός κρίσιμου πλέον χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, εκτός και εντός Ελλάδος. Η Morgan Stanley αποτιμά την αξία αυτού του χαρτοφυλακίου (M Renewables) στα 2,3 δισ. ευρώ, καθώς αναγνωρίζει ότι η εταιρεία υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού λόγω του διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξης που έχει επιλέξει. Η Mytilineos απέναντι στη μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, παραθέτει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με σχετικά χαμηλότερες ανάγκες Capex (καθώς οι πωλήσεις έργων ΑΠΕ παγκοσμίως, με σημαντικά περιθώρια κέρδους συνεισφέρουν στις μελλοντικές κεφαλαιουχικές ανάγκες ΑΠΕ), επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ενα μοντέλο, που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες έχουν ενστερνιστεί τελευταία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT