Nέες επενδύσεις σε τρία ακίνητα από την Trade Estates

Nέες επενδύσεις σε τρία ακίνητα από την Trade Estates

«Πλώρη» για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του Οκτωβρίου έχει βάλει η διοίκηση της Trade Estates ΑΕΕΑΠ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πλώρη» για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του Οκτωβρίου έχει βάλει η διοίκηση της Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, θέλοντας να αξιοποιήσει και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία της χώρας και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της, εστιάζοντας σε εμπορικά πάρκα και εμπορικά καταστήματα μεγάλου μεγέθους, όπως επίσης και σε ακίνητα logistics.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από μερικές ημέρες ολοκλήρωσε την απόκτηση τριών νέων ακινήτων. Το μεγαλύτερο εξ αυτών ανήκει στην Autohellas, που αποτελεί στρατηγικό επενδυτή της Trade Estates. Πρόκειται για ένα συγκρότημα αποθηκών επιφάνειας 16.555 τ.μ. στην περιοχή της Ελευσίνας, που βρίσκεται επί οικοπέδου 45,5 στρεμμάτων. Το ακίνητο αποκτήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου με εισφορά σε είδος, ενώ η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την αναβάθμιση του κτιρίου ώστε να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο κέντρο logistics.

Παράλληλα αποκτήθηκε και μέρος εμπορικών πάρκων σε Λάρισα και Ιωάννινα και συγκεκριμένα το τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται καταστήματα ΙΚΕΑ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η σημερινή αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trade Estates να ξεπερνάει πλέον τα 330 εκατ. ευρώ. Με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης, στόχος είναι η αξία του χαρτοφυλακίου να διαμορφωθεί σε 700 εκατ. ευρώ έως το 2027. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εντός του έτους αποκτήθηκε ένα εμπορικό πάρκο 4.000 τ.μ., που αναπτύχθηκε από την Ten Brinke Hellas, στην πλατεία Κένεντυ στο Χαλάνδρι. Στο εν λόγω συγκρότημα λειτουργούν καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και McDonald’s. Αυτή η επένδυση ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Απέκτησε συγκρότημα αποθηκών στην Ελευσίνα και μέρος εμπορικών πάρκων σε Λάρισα και Ιωάννινα.

Συνολικά, έως το τέλος του 2025, η εταιρεία επιδιώκει να έχει υπό τη διαχείρισή της τουλάχιστον 12 εμπορικά πάρκα. Σήμερα ελέγχει 110.000 τ.μ. εμπορικών ακινήτων και έξι εμπορικά πάρκα. Ωστόσο, η Trade Estates έχει δρομολογήσει και την ανάπτυξη ακόμη τεσσάρων πάρκων, συνολικής επιφάνειας άνω των 64.000 τ.μ., ενώ το ύψος των κεφαλαίων που αναμένεται να επενδυθούν εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 150 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη προωθούμενη ανάπτυξη θα αφορά την κατασκευή εμπορικού πάρκου 30.000 τ.μ. στην εμπορική ζώνη του ακινήτου του Ελληνικού, ακριβώς δίπλα από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Vouliagmenis Mall. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 70 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται να δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα κτίρια, όπου θα φιλοξενείται σειρά καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και ένα της ΙΚΕΑ.

Αντίστοιχα, στα Σπάτα έχει αποκτηθεί οικόπεδο επιφάνειας 32 στρεμμάτων, πλησίον του υφιστάμενου εμπορικού συγκροτήματος Smart Park και Athens Designer Outlet. Σε αυτό σχεδιάζεται η ανέγερση ενός εμπορικού πάρκου μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 9.650 τ.μ. Το πάρκο θα πλαισιώνεται από 500 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης. Η επένδυση υλοποιείται σε συνεργασία με την ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία Ten Brinke Hellas, την οποία έχει επιλέξει ως στρατηγικό συνεργάτη η Trade Estates για όλες τις συναφείς επενδύσεις της.

Τα άλλα δύο πάρκα βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Πάτρα. Στην Κρήτη δρομολογείται η ανάπτυξη ενός πάρκου επιφάνειας 14.000 τ.μ. σε έκταση 40 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στη θέση «Δύο Αοράκια» της Νέας Αλικαρνασσού. Αντίστοιχα, στην Πάτρα προχωρεί η κατασκευή ενός πάρκου 20.000 τ.μ., μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 13.900 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο 21,5 στρεμμάτων. Αμφότερες οι επενδύσεις πραγματοποιούνται σε σύμπραξη με την Ten Brinke Hellas, η οποία στη συνέχεια θα πωλήσει το μερίδιό της στην Trade Estates.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT