Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 10 ευρώ/ΜWh θα ανακοινώσει το ΥΠΕΝ – Προς παράταση και μετά τον Σεπτέμβριο

Λογαριασμοί ρεύματος: Επιδοτήσεις 10 ευρώ/ΜWh θα ανακοινώσει το ΥΠΕΝ – Προς παράταση και μετά τον Σεπτέμβριο

Αξιολογήθηκε τόσο η αυξητική τάση που έχει πυροδοτήσει ο παρατεταταμένος καύσωνας στις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς, όσο και η διαφαινόμενη ανοδική τάση στις τιμές του φυσικού αερίου.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Επιδοτήσεις της τάξης των 10 ευρώ/ΜWh στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Συνολικά για τον Αύγουστο θα διατεθεί ένα κονδύλι 19 εκατ. ευρώ για τις επιδοτήσεις νοικοκυριών και αγροτών.

Το πιθανότερο είναι οι επιδοτήσεις να συνεχιστούν και πέραν του Σεπτεμβρίου και αυτό γιατί το υπουργείο προσανατολίζεται στο να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόστηκαν μέσα στην ενεργειακή κρίση, έως το τέλος του έτους. 

Η άποψη που κυριαρχεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, όπως εκφράστηκε και προ ημερών από τον αρμόδιο υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη είναι οι αποφάσεις να ληφθούν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου που θα έχε φανεί προς τα πού θα κυμανθούν οι διακυμάνσεις των τιμών στην διεθνή αγορά.  

Το ζήτημα επανεξατάστηκε αυτές τις ημέρες όπου αξιολογήθηκε τόσο η αυξητική τάση που έχει πυροδοτήσει ο παρατεταταμένος καύσωνας στις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς όσο και η διαφαινόμενη ανοδική τάση στις τιμές του φυσικού αερίου στο TTF της Ολλανδίας, με το αρμόδιο επιτελείο του ΥΠΕΝ να προσανατολίζεται σε παράταση των μέτρων έως το τέλος του έτους. 

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε ισχύ τα μηνιαία τιμιλόγια ρεύματος με την υποχρεωτική γνωστοποίησή τους στους καταναλωτές στις 20 του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, όπως επίσης και ο μηχανισμός ανάκτησης υπερεσόδων στην χονδρεμπορική αγορά, που αποτελεί την βασική πηγή χρηματοδότησης των επιδοτήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT