Πακέτο μέτρων στήριξης πυροπλήκτων της Ρόδου ανακοίνωσε η Eurobank

Πακέτο μέτρων στήριξης πυροπλήκτων της Ρόδου ανακοίνωσε η Eurobank

Αναστολή καταβολής δόσεων για ενήμερα δάνεια, μείωση 50% του περιθωρίου στο επιτόκιο, 500.000 για αναδάσωση καμένων εκτάσεων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή καταβολής των δόσεων υφιστάμενων δανείων για ενήμερους πελάτες, μείωση κατά 50% για όλη τη διάρκεια της περιόδου αναστολής του περιθωρίου βάσει του οποίου εκτοκίζονται τα δάνεια, αλλά και τη διάθεση 500.000 ευρώ για τη βιώσιμη αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων της Ρόδου ανακοίνωσε η Eurobank για την ανακούφιση των πληγέντων, σε συνδυασμό με ενέργειες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους πυρόπληκτους πελάτες της και τους πολίτες της Ρόδου που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχωράει σε:

1. Οικονομικά μέτρα: για τους πελάτες της τράπεζας (επιχειρηματίες και ιδιώτες) που υπέστησαν ζημιές και εξαναγκάζονται σε παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους ή έχουν υποστεί ζημιές οι κατοικίες τους, αποφασίστηκε:

Αναστολή καταβολής των δόσεων υφιστάμενων δανείων για ενήμερους πελάτες έως τον Ιούνιο του 2024, κατόπιν σχετικής αίτησης.

Για όλη τη διάρκεια της περιόδου αναστολής τα υφιστάμενα δάνεια θα εκτοκίζονται με επιτόκιο, το περιθώριο του οποίου (spread) θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Παροχή χαμηλότοκων δανείων με σκοπό την κάλυψη άμεσων αναγκών για κεφάλαιο κίνησης (απώλεια εσόδων, πληρωμή υποχρεώσεων και προμηθευτών, προετοιμασία λειτουργίας για τη νέα σεζόν), την αποκατάσταση των ζημιών, την ενίσχυση της πυρασφάλειας, αλλά και εργασίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος σε εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων.

2. Μέτρα αποκατάστασης για το περιβάλλον, δρομολογώντας τη λήψη άμεσων ενεργειών, διαθέτοντας ποσό ύψους 500.000 ευρώ για τη βιώσιμη αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων και τη συνολικότερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ρόδου, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με έμφαση στα παιδιά και τους νέους. Η τράπεζα εξετάζει «δέσμη πρωτοβουλιών» για την αναδάσωση, την περιβαλλοντική επιμόρφωση, τον εθελοντισμό και την πρόληψη.

Η Eurobank, έχοντας συνδέσει διαχρονικά τη λειτουργία της με τη στήριξη και ενίσχυση του τουρισμού, με τη συμβολή του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece, καθώς και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και κάθε αρμόδιο για τον τουρισμό φορέα, θα υποστηρίξει επικοινωνιακές ενέργειες (π.χ. ενημερωτική καμπάνια) για τη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή