Jumbo: Αυξημένες κατά 20% οι πωλήσεις στο επτάμηνο 2023

Jumbo: Αυξημένες κατά 20% οι πωλήσεις στο επτάμηνο 2023

Για το σύνολο του έτους ο στόχος που έχει θέσει η εταιρεία είναι η αύξηση πωλήσεων κατά 15%

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 20% αύξηση πωλήσεων έκλεισε το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 για την Jumbo, ρυθμός ανάπτυξης ο οποίος υπερβαίνει την πρόβλεψη της διοίκησης της εταιρείας για τον ρυθμό ανάπτυξης συνολικά του 2023, ήτοι το 15%. Η εισηγμένη, πάντως, ανακοίνωσε χθες ότι θα αναμένει και τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου, τότε που γίνονται οι πωλήσεις των σχολικών ειδών, προκειμένου να επαναξιολογήσει τις εκτιμήσεις της για τζίρο και κέρδη το 2023. Η εταιρεία, πάντως, δηλώνει ότι συνεχίζει τις μειώσεις των τιμών σε καθημερινή βάση, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει και ο επικεφαλής της Jumbo Απόστολος Βακάκης κατά την τελευταία ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση 22% το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ αντίστοιχη αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις και τον Ιούλιο του 2023 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις της Jumbo ενισχύθηκαν κατά 18% στο επτάμηνο και κατά 16% τον Ιούλιο. Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 12% περίπου τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στη Ρουμανία οι πωλήσεις κατά το πρώτο επτάμηνο αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τον Ιούλιο του 2023 οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Jumbo στη Ρουμανία.

Οπως έχει ανακοινωθεί, η ετήσια γενική συνέλευση μετόχων του ομίλου Jumbo ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2022, ποσό μεικτό 0,3220 ευρώ ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει οριστεί η Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Σε ό,τι αφορά τα νέα καταστήματα που ετοιμάζει η Jumbo φέτος, μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν ένα μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία και ένα ιδιόκτητο υπερκατάστημα στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Το νέο κατάστημα στην Κύπρο δεν αναμένεται να λειτουργήσει φέτος, καθώς τώρα εκδόθηκε και η τελευταία απαιτούμενη άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή