Δράσεις για ενίσχυση της θέσης των γυναικών και ευάλωτων πολιτών

Δράσεις για ενίσχυση της θέσης των γυναικών και ευάλωτων πολιτών

Στο επίκεντρο το πρόγραμμα δημιουργίας χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών και των ευάλωτων πολιτών, όπως είναι οι άστεγοι, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας συζήτησαν η ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το πρόγραμμα φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων χώρων, αλλά και πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η συνάντηση της προέδρου του ΕΒΕΑ Σοφίας Κουνενάκη- Εφραίμογλου με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και την υφυπουργό Μαρία Κεφάλα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα για τους χώρους φύλαξης βρεφών εντός των επιχειρήσεων, ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας και στοχεύει στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε από την πρόεδρο του ΕΒΕΑ η ενδεχόμενη επέκταση του προγράμματος, ώστε να καλύπτονται και συστάδες μικρότερων επιχειρήσεων.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε επίσης την ενίσχυση του προγράμματος «Στέγαση και εργασία», μέσω της κινητοποίησης μελών του ΕΒΕΑ για την παροχή εργασίας σε άτομα που βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας σήματος για επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν και διοικούνται από γυναίκες. Επιπλέον, παρουσίασε πρόταση της επιμελητηριακής κοινότητας για την επέκταση του πλέγματος στήριξης της πολιτείας αναφορικά με τις παροχές μητρότητας και στις γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Τέλος, η κ. Εφραίμογλου ενημέρωσε την κ. Ζαχαράκη και την κ. Κεφάλα για τα προγράμματα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται από το ΕΒΕΑ και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα για την ενίσχυση καινοτόμων, αμιγώς γυναικείων, νεοφυών επιχειρήσεων.

Με αφορμή δε τη συνάντηση, η κ. Εφραίμογλου δήλωσε πως το ΕΒΕΑ και το ΕΕΔΕΓΕ θα βρίσκονται στο πλευρό του υπουργείου για την προώθηση πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT