Στην εξαγορά της EfaEnergy έναντι 4,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Mytilineos

Στην εξαγορά της EfaEnergy έναντι 4,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Mytilineos

Είναι η τέταρτη συμφωνία του ομίλου μέσα σε ένα χρόνο στη λιανική αγορά ενέργειας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ακόμη εξαγορά στη λιανική αγορά ενέργειας, τη δεύτερη μέσα στον Αύγουστο και την τέταρτη τον τελευταίο χρόνο προχώρησε η Mytilineos. Μετά την εξαγορά της Watt+Volt, της Unison και προσφάτως της Volterra, η Μytilineos ανακοίνωσε χθες την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΕΦΑ Ενεργειακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (EfaEnergy) έναντι τιμήματος 4,5 εκατ. ευρώ. Με την ενσωμάτωση της EfaEnergy, η Mytilineos ενισχύει περαιτέρω τον κλάδο ενέργειας M Energy, και το sub-segment M Energy Customers Solutions αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της με επιπλέον 11.000 πελάτες, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παροχές φυσικού αερίου, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Αυξάνει επίσης το βιομηχανικό της πελατολόγιο και την παρουσία της με επιπλέον 14 καταστήματα.

Και η νέα εξαγορά εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Mytilineos για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και περαιτέρω καθετοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ενέργειας, εν προκειμένω με έμφαση στο φυσικό αέριο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 9 Αυγούστου, η Mytilineos ανακοίνωσε την εξαγορά της Volterra μέσω της οποίας ανεβάζει το μερίδιό της στην προμήθεια, στο 13%. Eίχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο η εξαγορά της Watt+Volt η οποία πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο πελατών της Mytilineos περί τους 200.000 πελάτες. Aκολούθησε η εξαγορά της Unison τον περασμένο Mάιο που έβαλε τη Mytilineos στην αγορά του Facility Management και μέσα στον Ιούνιο η μεγάλη εξαγορά 5 φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα του Καναδά ισχύος 1,4 GW, συνολικής επένδυσης ύψους 1,16 δισ. ευρώ.

Η επιτυχής πορεία της Mytilineos στον κλάδο της ενέργειας αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023, που αποτελούν την καλύτερη ιστορικά επίδοσή της σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου έτους. Συγκεκριμένα, ο κλάδος ενέργειας της Mytilineos, το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατέγραψε κύκλο εργασιών 1,994 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 79% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 303 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 92% έναντι 157 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT