Μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών στο νέο Hospitality Forward

Μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών στο νέο Hospitality Forward

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos και του ομίλου ΑΚΜΗ αφορά τις ειδικότητες σεφ και στελέχους ξενοδοχειακών υπηρεσιών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων σπουδαστών προσελκύει το Hospitality Forward, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την επαγγελματική σταδιοδρομία στον τουρισμό, που αποτελεί συνεργασία του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos και του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σε χθεσινή εκδήλωση, αρχικά στόχος του Hospitality Forward ήταν να προσελκύσει 120 σπουδαστές, αλλά ήδη ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται σε 150 και αναμένεται να αγγίξει τους 200. Τα μαθήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 ξεκινούν τον Οκτώβριο και αφορούν τις ειδικότητες του ειδικού μαγειρικής τέχνης (σεφ) και του στελέχους ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Στις δύο αυτές ειδικότητες οι σπουδαστές εξασφαλίζουν 150 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης, επιπλέον του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας, τις οποίες χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο όμιλος Sani/Ikos. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, όλοι οι σπουδαστές θα λάβουν 1.000 ευρώ χρηματική επιβράβευση αποφοίτησης, ενώ από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών τους υπογράφουν σύμβαση εργασίας με τον όμιλο Sani/Ikos. Ο ξενοδοχειακός όμιλος, που αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους της Μεσογείου, απασχολεί 7.000 εργαζομένους και η δραστηριότητά του στην Ισπανία απορροφά 450 Ελληνες.

Οι σπουδαστές θα ειδικευτούν στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας, με το πρόγραμμα Hospitality Forward να εστιάζει στις νέες τάσεις της γαστρονομίας και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στα προηγμένα εργαλεία εξατομικευμένης φιλοξενίας, στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον οικοτουρισμό, αλλά και σε νέους τομείς, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και ο υπεύθυνος τουρισμός. Πρόκειται για τομείς στους οποίους επενδύει συστηματικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο όμιλος Sani/Ikos, ενώ τα μαθήματα επιμελούνται διακεκριμένοι επαγγελματίες και εισηγητές του τουριστικού κλάδου, μεταξύ των οποίων ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι.

«Η κοινή πρωτοβουλία και σύμπραξη του ομίλου Sani/Ikos και του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ, που ηγείται στον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, για τη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και την απασχόληση –για πρώτη φορά στην Ελλάδα– απαντάει άμεσα και στοχευμένα στην αυξημένη ζήτηση για άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες. Οι σπουδαστές του προγράμματος Hospitality Forward θα έχουν εξασφαλισμένη εργασία στα ξενοδοχεία του ομίλου Sani/Ikos και σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και Co-Managing Partner του ομίλου Sani/Ikos, δρ Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Ιδιαίτερα σε έναν άκρως ανταγωνιστικό, ραγδαία αναπτυσσόμενο και ιδιαίτερα κρίσιμο για την ελληνική οικονομία κλάδο, όπως αυτός του τουρισμού, η καινοτόμος συνεργασία με τον όμιλο Sani/Ikos έρχεται να προσφέρει πολύτιμα προνόμια στους σπουδαστές μας», σημείωσε ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή