Σε νέες τουριστικές επενδύσεις στην Πύλο προχωρεί η ΤΕΜΕΣ

Σε νέες τουριστικές επενδύσεις στην Πύλο προχωρεί η ΤΕΜΕΣ

Τα σχέδια για τις περιοχές Navarino Hills - Blue και τις γειτονιές κατοικιών

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τουριστική ανάπτυξη των επόμενων εκτάσεων που διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου προχωρεί αυτή την περίοδο η ΤΕΜΕΣ, καθώς έχει πλέον «συμπληρωθεί το παζλ» των έργων στην έκταση Navarino Dunes, που ήταν και η πρώτη που αναπτύχθηκε με το γήπεδο γκολφ 18 οπών, τις ξενοδοχειακές μονάδες Romanos Luxury και Westin και τις επιμέρους γειτονιές τουριστικών κατοικιών. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (από το 2006 έως και το τέλος του 2022) υπολογίζεται σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ σε 400 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έργα για την κατασκευή και την πώληση κατοικιών (κάποιοι ιδιώτες έχουν επενδύσει οι ίδιοι για την κατασκευή των κατοικιών τους).

Σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή όταν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι περιοχές, στο Costa Navarino θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ, απασχολώντας 6.600 εργαζομένους ή 11.000, εφόσον υπολογιστούν και οι έμμεσες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη συνολική οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή την περίοδο έχει αρχίσει να αποκτά «μορφή» και η περιοχή Navarino Bay, ένα ακίνητο που εκτείνεται σε 1.400 στρέμματα και προσφέρει θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου. Εκεί εγκαινιάστηκε στις 15 Αυγούστου το ξενοδοχείο Mandarin Oriental Costa Navarino, που περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων και 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα. Παράλληλα, από το 2022 στο Navarino Bay λειτουργεί το W Costa Navarino, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους και εφήβους τουλάχιστον 12 ετών, ενώ στην ίδια έκταση λειτουργεί και το γήπεδο γκολφ 18 οπών Bay Course. Επίσης, από τον Ιούλιο λειτουργεί και το Navarino Agora, ένας χώρος ανοιχτός προς όλους τους επισκέπτες της περιοχής. Εκεί φιλοξενούνται 22 εμπορικά καταστήματα και 10 εστιατόρια, ένας θερινός κινηματογράφος και μια σειρά πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου και άλλες εκδηλώσεις. Τα παραπάνω έργα αποτέλεσαν τον κύριο όγκο του προγράμματος των επενδύσεων της διετίας 2022-2023, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι περιοχές, στο Costa Navarino θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ.

Πλέον η ΤΕΜΕΣ ξεκινάει την επενδυτική ωρίμανση και των υπόλοιπων περιοχών που έχει υπό τον έλεγχό της. Ο σχεδιασμός προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills, με επιπλέον τουριστικές υποδομές και έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Σήμερα, στο Navarino Hills λειτουργούν δύο γήπεδα γκολφ, σε έκταση 1.250 στρεμμάτων. Στο πλάνο των μελλοντικών επενδύσεων προβλέπεται και η ανάπτυξη της έκτασης Navarino Blue στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν εκεί θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Σημαντικό μερίδιο της όλης επένδυσης διεκδικεί και η ανάπτυξη, πώληση και διαχείριση τουριστικών κατοικιών, μέσω της επωνυμίας Costa Navarino Residences. Συνολικά στο Costa Navarino έχουν χωροθετηθεί τέσσερις διαφορετικές περιοχές κατοικιών, οι Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens και Valley Greens. Σε αυτές είναι διαθέσιμοι τρεις τύποι κατοικιών: off-plan (από τα σχέδια), turn key («με το κλειδί στο χέρι») και branded διαμερίσματα. Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τα 770.000 ευρώ για τα επώνυμα διαμερίσματα, από το 1,4 εκατ. ευρώ για τις κατοικίες «με το κλειδί στο χέρι» και από 3,75 εκατ. ευρώ για τις κατοικίες από τα σχέδια, που επιτρέπουν προσωποποιημένες κατασκευές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της γειτονιάς Valley Greens, που θα περιλαμβάνει 32 κατοικίες. Τα νέα ακίνητα θα είναι διαφόρων μεγεθών. Θα ξεκινούν από δύο υπνοδωμάτια και επιφάνεια από 135 τ.μ., ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1,4 εκατ. ευρώ. Η επόμενη κατηγορία θα αφορά κατοικίες επιφάνειας από 250 τ.μ. και τριών υπνοδωματίων, με τιμή εκκίνησης το 1,85 εκατ. ευρώ, ενώ τα ακίνητα των τεσσάρων υπνοδωματίων θα είναι επιφάνειας τουλάχιστον 300 τ.μ. και με τιμή εκκίνησης τα 2,6 εκατ. ευρώ. Οι προπωλήσεις των νέων κατοικιών έχουν ξεκινήσει και οι κατοικίες αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά εντός του 2026.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή