Κακοκαιρία Daniel: Ανοιξε η πλατφόρμα αρωγής για τους πληγέντες – Ολα τα μέτρα στήριξης

Κακοκαιρία Daniel: Ανοιξε η πλατφόρμα αρωγής για τους πληγέντες – Ολα τα μέτρα στήριξης

Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε, στη διεύθυνση arogi.gov.gr η πλατφόρμα πρώτης αρωγής μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

Πιο αναλυτικά τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος είναι τα εξής:

  • Τα ποσά της πρώτης ενίσχυσης φτάνουν τα 10.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις και 6.600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών που αφορούν την οικοσκευή.
  • Το κόστος αποκατάστασης για επιχειρήσεις φτάνει το 80% για την ανακατασκευή και το 70% για κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις.
  • Επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ για τους κατοίκους των περιοχών όπου τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (δηλαδή, αν το σπίτι κριθεί «κίτρινο» ή «κόκκινο») 
  • Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται να δοθούν ποσά που θα καλύπτουν περίπου το 70% των ζημιών και στο μέτρο περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες.
  • Χορήγηση αναστολών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης σε ορίζοντα εξαμήνου
  • Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων 
  • Αναστολή συμβάσεων εργασίας, η οποία ενεργοποιείται στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες με αντίστοιχη επιδότηση 534 ευρώ έτσι ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς.

Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή