Σε ύψος-ρεκόρ ο πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ

Σε ύψος-ρεκόρ ο πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ

Ξεπέρασε τα 154 τρισ. δολάρια κατά το β΄ τρίμηνο, με τη βοήθεια της ανόδου του χρηματιστηρίου και της αξίας των κατοικιών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρεκόρ των 154,3 τρισ. δολαρίων έφτασε ο πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τη βοήθεια της ανόδου του χρηματιστηρίου και της αξίας των κατοικιών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο καθαρός πλούτος των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών αυξήθηκε κατά 5,5 τρισ. δολάρια ή 4% μεταξύ του τέλους Μαρτίου και του τέλους Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve. Είχε προηγηθεί μια αύξηση 3 τρισ. δολαρίων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Τα δεδομένα δεν προσαρμόζονται για τον πληθωρισμό. Αυτή η άνοδος στον πλούτο οφείλεται κυρίως στην αύξηση της αξίας των επενδύσεων των Αμερικανών στο χρηματιστήριο, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,6 τρισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της αξίας των κατοικιών, αυξήθηκαν κατά 2,5 τρισ. δολάρια.

Ο πλούτος των νοικοκυριών είναι τώρα περίπου 2 τρισ. δολάρια πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 152 τρισ. δολαρίων που σημειώθηκε στις αρχές του 2022, κάτι που αναμένεται να δώσει στους καταναλωτές ένα μαξιλάρι για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές οικονομικές καταιγίδες και μια πιθανή άνοδο της ανεργίας.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι Αμερικανοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όπως μεταδίδει το CNN.

Οπως διαπίστωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, καθώς ο πλούτος έφτασε σε υψηλό επίπεδο κατά το δεύτερο τρίμηνο, το χρέος των πιστωτικών καρτών ξεπέρασε το ένα τρισ. δολάρια για πρώτη φορά.

Οι καθυστερήσεις σε πληρωμές νέων πιστωτικών καρτών και δανείων αυτοκινήτων έχουν ξεπεράσει τα προ του COVID επίπεδα, με την εταιρεία λιανεμπορίου Macy’s να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω μιας απότομης αύξησης στους πελάτες που αποτυγχάνουν να πραγματοποιήσουν πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή