Με περίβλημα από τιτάνιο το νέο iPhone 15 της Apple

Με περίβλημα από τιτάνιο το νέο iPhone 15 της Apple

Ο κολοσσός της Apple παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά των έξυπνων ρολογιών της με πιο ισχυρό επεξεργαστή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε φόντο την παγκόσμια πτώση των smartphones και την παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, η Apple παρουσίασε χθες στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας τα νέα της προϊόντα, με ναυαρχίδα το iPhone 15 (iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max). Kυκλοφορεί σε δύο μεγέθη και πέντε χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ, πράσινο και κίτρινο) και έχει περίβλημα από τιτάνιο, το ίδιο υλικό που φέρει το ρομποτικό όχημα της NASA, Mars Rover. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά που σέβονται το περιβάλλον, έχει ανάγλυφο ματ φινίρισμα και πιο φωτεινή οθόνη, που μπορεί να φτάσει έως και 2.000 nits σε εξωτερικές, φωτεινές ρυθμίσεις. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η διακοπή της σύνδεσης Lightning της Apple και η καθιέρωση της φόρτισης με θύρα USB-C, καθώς η Apple αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε., βάσει του οποίου όλες οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον ίδιο φορτιστή με τη συγκεκριμένη υποδοχή που θα είναι κοινός για τα iPhone, τα iPad και τους υπολογιστές Mac.

Ο κολοσσός της Apple παρουσίασε επίσης τη νέα σειρά των έξυπνων ρολογιών της με πιο ισχυρό επεξεργαστή, που θα έχουν στο εσωτερικό τους το νέο S9 chip (βασισμένο στην τεχνολογία του A15) και θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην κατηγορία από το Apple Watch Series 6. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης μια νέα δυνατότητα στα ρολόγια της Series 9, που ονομάζεται «διπλό πάτημα», όπου οι χρήστες χτυπούν τον αντίχειρα και το δάχτυλό τους δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, προκειμένου να εκτελούν εργασίες, όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι είναι «σε καλό δρόμο» για να κυκλοφορήσει τα ολοκαίνουργια ακουστικά μεικτής πραγματικότητας Vision Pro στις αρχές του επόμενου έτους, είπε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ. Το iPhone εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων της Apple, καταγράφοντας πέρυσι πωλήσεις ύψους 394,3 δισ. δολαρίων.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για τον κολοσσό, λόγω των εκτεταμένων περιορισμών στη χρήση των iPhone σε κυβερνητικά γραφεία της Κίνας, αλλά και την πρόσφατη κυκλοφορία ενός υπερσύγχρονου smartphone από την ανταγωνίστρια Huawei Technologies. Το Huawei Mate 60 Pro τροφοδοτείται από ένα προηγμένο τσιπ. H Ελλάδα ανήκει στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των iPhone 15 κι έτσι τα νέα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνουν διαθέσιμα και στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή