Επένδυση 100 εκατ. στον τομέα των logistics από Quilvest και Dromeus

Επένδυση 100 εκατ. στον τομέα των logistics από Quilvest και Dromeus

Η πρώτη κίνηση αφορά την ανάπτυξη πράσινων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, επιφανείας 42.000 τ.μ., στην Ελευσίνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στον τομέα των logistics προωθούν με τη μορφή κοινοπραξίας ο επενδυτικός όμιλος Quilvest Capital Partners και η Dromeus Capital Group. Η πρώτη κίνηση θα αφορά την ανάπτυξη έκτασης στην περιοχή της Ελευσίνας. Εκεί κατασκευάζεται ήδη συγκρότημα πράσινων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, επιφανείας 42.000 τ.μ. Το ακίνητο αναμένεται να έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024 και υφίσταται ήδη συμφωνία μίσθωσής του από τον όμιλο Synergy, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών logistics προς τρίτους (3PL). Παράλληλα, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν και την επέκταση του εν λόγω συγκροτήματος κατά επιπλέον 30.000 τ.μ. σε δεύτερη φάση, με προοπτικής ολοκλήρωσης και της εν λόγω επένδυσης εντός της επόμενης διετίας.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της νεοσύστατης πλατφόρμας επενδύσεων logistics Herod, στην οποία η Quilvest θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό. Σύμφωνα με τον κ. Αχιλλέα Ρισβά, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Dromeus, «η αυξημένη ζήτηση για σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά τέτοιων κτιρίων αποτελεί το επίκεντρο της επενδυτικής μας στρατηγικής».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Dromeus Capital έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο από 27 επενδυτικά ακίνητα, κυρίως στον τομέα των γραφείων. Η αξία τού εν λόγω χαρτοφυλακίου υπολογίζεται ότι διαμορφώνεται σήμερα σε 500 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, και ιδίως μετά την πανδημία, ο όμιλος επικεντρώνεται και σε αναπτύξεις ιδιόκτητων ακινήτων, αξιοποιώντας π.χ. οικοπεδική έκταση στην οδό Σωρού στο Μαρούσι, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα του πρώην ΕΚΕΠ (Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής) στη Μεταμόρφωση. Το κτίριο των 17.210 τ.μ. αποκτήθηκε αντί 11,57 εκατ. ευρώ μέσω πλειστηριασμού και πρόκειται να μετατραπεί σε ένα βιοκλιματικό κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT