Προς αναστολή το τέλος διαμονής για τους χειμερινούς μήνες

Προς αναστολή το τέλος διαμονής για τους χειμερινούς μήνες

Αναστολή του «πράσινου» τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας εξετάζει η κυβέρνηση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή του «πράσινου» τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σχετική εξαγγελία θεσμοθέτησης του τέλους είχε γίνει στη ΔΕΘ, με στόχο να ισχύσει από το 2024. Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι όταν εφαρμοστεί το τέλος διαμονής, μετά τη χειμερινή περίοδο, αυτό θα επιδράσει ανταποδοτικά και θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομής που αφορούν την τουριστική βιωσιμότητα και αειφορία.

Στο μεταξύ το υπουργείο Τουρισμού, αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού, μετά τις καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα σε ιδιαίτερα σημαντικά περιοχές για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, άμεσα θα ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, ο φόρος διαμονής μαζί με το «πράσινο» τέλος που είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα είναι ως εξής:

1,5 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βραχυχρόνια μίσθωση,

3 ευρώ για ξενοδοχεία 3 αστέρων,

7 ευρώ για ξενοδοχεία 4 αστέρων,

10 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Η αναστολή του τέλους διαμονής στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες εκτιμάται ότι θα «ανακουφίσει» τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων στους ορεινούς όγκους της χώρας και όχι μόνο, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή