Παραμένουν χώροι πρασίνου τα οικόπεδα της Κέκροψ στο Ψυχικό

Παραμένουν χώροι πρασίνου τα οικόπεδα της Κέκροψ στο Ψυχικό

Τον πρώτο από τους τέσσερις χώρους πρασίνου στο Παλαιό Ψυχικό που η Κέκροψ Α.Ε. ήθελε να χτίσει ανέκτησε ο δήμος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο από τους τέσσερις χώρους πρασίνου στο Παλαιό Ψυχικό που η Κέκροψ Α.Ε. ήθελε να χτίσει ανέκτησε ο δήμος. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1608/2023) με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ακύρωσε Προεδρικό Διάταγμα που μετέτρεπε το οικοδομικό τετράγωνο 161 του Ψυχικού από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο. «Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει πλήρως και επιβραβεύει την πρωτοβουλία να κηρύξουμε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την απένταξή του από το σχέδιο πόλης μας», σημειώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

Η απόφαση του ΣτΕ χαρακτηρίζεται μία από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει ο δήμος και ειδικά για την προστασία του πολεοδομικού καθεστώτος του προαστίου. Θεωρείται, δε, λίαν θετική και για την υπόθεση ακόμη τριών οικοδομικών τετραγώνων του Ψυχικού (89, 137 και 145), για τα οποία ο δήμος έχει ακολουθήσει την ίδια οδό απένταξής τους. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και προηγούμενες πρωτοβουλίες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου που ευοδώθηκαν, και ειδικότερα η εξαίρεση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό όσον αφορά τα ύψη και τους όρους δόμησης, η επιτυχής έκβαση της πολυετούς δικαστικής μάχης με την Κέκροψ για τα Τουρκοβούνια, με την οποία κατοχυρώθηκαν 205 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, η αποτροπή αλλαγής χρήσεων γης επί της Κηφισίας και Καποδιστρίου, με την οποία θα επιτρέπονταν επαγγελματικές δραστηριότητες, η σφράγιση ξενοδοχείου που είχε παρεισφρήσει παράτυπα στο Παλαιό Ψυχικό, η ίδρυση πολεοδομικού γραφείου στον δήμο και η αποφυγή έκδοσης οιασδήποτε νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ψυχικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή