Μεσανατολικό: Εκτακτα μέτρα από διεθνείς ομίλους στο Ισραήλ

Μεσανατολικό: Εκτακτα μέτρα από διεθνείς ομίλους στο Ισραήλ

Αεροπορικές ανέστειλαν πτήσεις, τράπεζες και τεχνολογικοί κολοσσοί ζητούν από τους υπαλλήλους να εργαστούν, μέχρι νεωτέρας, από το σπίτι

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τον αιματηρό πόλεμο στη Μέση Ανατολή που μπαίνει σήμερα στην πέμπτη ημέρα του, εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς ανέστειλαν προσωρινά ορισμένες από τις δραστηριότητές τους στο Ισραήλ και ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους να εργαστούν, μέχρι νεωτέρας, από το σπίτι. Αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και τεχνολογικοί κολοσσοί έλαβαν έκτακτα μέτρα, προκρίνοντας την ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών τους, την ώρα που συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Αεροπορικές εταιρείες της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ ανέστειλαν τις απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. Ανάμεσά τους η Delta Air Lines, η οποία αποφάσισε να ακυρώσει τις πτήσεις της με προορισμό το Τελ Αβίβ έως τις 31 Οκτωβρίου, καθώς παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή, ενώ η Εl Al πραγματοποιεί πτήσεις για να επιστρέψουν οι έφεδροι στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης κινητοποίησης στην ιστορία της χώρας. Ο κολοσσός της κρουαζιέρας Royal Caribbean προσαρμόζει πολλά δρομολόγια στην περιοχή και οι επισκέπτες που επηρεάζονται ειδοποιούνται απευθείας, ενώ προσαρμογές στα δρομολόγιά τους έκαναν και οι Carnival και Norwegian Cruise Line.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Intercontinental Hotels Group παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ισραήλ και έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από τα ξενοδοχεία της, ενώ τα Six Senses Shaharut και Indigo – Diamond District έκλεισαν προσωρινά στο Τελ Αβίβ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι στο πλευρό του Ισραήλ και έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της στη χώρα να εργάζονται εξ αποστάσεως για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το CNN. Στο ίδιο μήκος κύματος η Morgan Stanley και η Goldman Sachs συμβούλευσαν τους υπαλλήλους τους στο Ισραήλ να κάνουν τηλεργασία. Κλειστό θα παραμείνει και το παράρτημα της Bank of America στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Η Chevron, ο Νο2 παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, έλαβε εντολή από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ να κλείσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ στον κλάδο των logistics η Adani Ports του Ινδού δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι, που διαχειρίζεται το λιμάνι της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ότι το λιμάνι παραμένει λειτουργικό, αλλά ο κολοσσός ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις και έχει στο συρτάρι ένα σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας.

Η UPS, η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης δεμάτων στον κόσμο, ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις εντός και εκτός Ισραήλ, το ίδιο και η FedEx, ενώ έχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης, με στόχο να μεταφέρουν δέματα που βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ στους προορισμούς τους όσο πιο γρήγορα κριθεί ασφαλές, όπως ενημέρωσαν τους πελάτες τους. Η Nvidia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ που χρησιμοποιούνται για τεχνητή νοημοσύνη και γραφικά υπολογιστών στον κόσμο, ακύρωσε μια σύνοδο κορυφής AI που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα. Προσωρινό λουκέτο υπό το πρίσμα των εξελίξεων ανακοίνωσαν, τέλος, η H&M και τα καταστήματα του κολοσσού της Inditex. «Τα καταστήματά μας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και τα χρονοδιαγράμματα επιστροφής θα παραταθούν κατά 30 ημέρες από την επαναλειτουργία τους», γράφει το σχετικό μήνυμα στον ιστότοπο της Zara στο Ισραήλ. Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο έχει 84 καταστήματα στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή