Στο 90% η πανελλαδική κάλυψη του Cosmote 5G

Στο 90% η πανελλαδική κάλυψη του Cosmote 5G

Στο 90% διαμορφώθηκε η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) της Cosmote, στόχος που είχε θέσει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών για μέχρι το τέλος του 2023

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 90% διαμορφώθηκε η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) της Cosmote, στόχος που είχε θέσει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών για μέχρι το τέλος του 2023. Ηδη η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G έχει ξεπεράσει το 95% σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 68 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει φθάσει στο 97%, ξεπερνώντας το 95% στην Αττική και συγκεκριμένα σε Αρτέμιδα, Ασπρόπυργο, Βάρη, Γέρακα, Ελευσίνα, Κορωπί, Μέγαρα, Νέα Μάκρη, Παλλήνη και Σαλαμίνα. Στη Βόρεια Ελλάδα οι πόλεις που έχουν πρόσβαση σε 5G είναι η Αλεξανδρούπολη, η Βέροια, τα Γιαννιτσά, τα Γρεβενά, η Δράμα, η Εδεσσα, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κατερίνη, το Κιλκίς, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Νάουσα, η Ξάνθη, ο Πολύγυρος, η Πτολεμαΐδα, οι Σέρρες και η Φλώρινα. Στην Κεντρική Ελλάδα το 5G είναι διαθέσιμο σε Αμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα, ενώ στην Πελοπόννησο σε Αμαλιάδα, Αργος, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργο, Σπάρτη και Τρίπολη. Στη Δυτική Ελλάδα τα δίκτυα πέμπτης γενιάς καλύπτουν το Αγρίνιο, το Αίγιο, την Αρτα, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι και την Πρέβεζα. Αντίστοιχα, 5G έχει αναπτυχθεί στη Θεσσαλία (Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα), στα Επτάνησα (Αργοστόλι, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Λευκάδα), στην Κρήτη (Αγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά). Το 95% ξεπερνάει η κάλυψη του 5G στην Ερμούπολη Σύρου, την Κω, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο και τη Χίο.

​​​​​​«Χάρη στην εντατική δουλειά των τεχνικών μας αλλά και στις συνεχείς μας επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς καταφέραμε να πετύχουμε μόλις στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς τον στόχο που είχαμε θέσει για την κάλυψη του Cosmote 5G έως το τέλος του 2023», δήλωσε ο Executive Director ανάπτυξης και λειτουργίας δικτύου, Γιώργος Τσώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή