Ανοίγει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Ανοίγει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα

Εγκαίνια για την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ στα παλιά Αστέρια

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 Νοεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία του το νέο υπερπολυτελές resort της Grivalia Hospitality, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τη Δευτέρα το απόγευμα στη Γλυφάδα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής της Fairfax Financial και ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα.

Η επένδυση που έφτασε 300 εκατ. ευρώ προσθέτει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ένα εμβληματικό ξενοδοχείο για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδιωτών. Πρόκειται για τα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας όπου σε έκταση 278 στρεμμάτων προστατευμένης δασικής περιοχής με ακτογραμμή 2,2 χιλιομέτρων δημιουργήθηκε το One & Only Aesthesis με δυναμικότητα 127 πολυτελών δωματίων και μπάνγκαλοους και επιπλέον 14 ιδιωτικών κατοικιών. Το συγκρότημα θα λειτουργεί όλο τον χρόνο με έμφαση στην ιδιωτικότητα, ενώ έχει πιστοποιηθεί για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη επένδυση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζει «όλα όσα προσπαθούμε να πετύχουμε σε ό,τι αφορά τον τουρισμό: η στρατηγική μας απόφαση να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας, η έμφαση στη βιωσιμότητα –ασφαλώς, ο βαθμός βιωσιμότητας είναι πάντοτε πολύ μεγαλύτερος όταν αναλαμβάνεις μια υποβαθμισμένη έκταση, παρά όταν χτίζεις ένα νέο κτίριο–, η στροφή της πόλης προς τη θάλασσα». Προσέθεσε δε ότι από την οπτική γωνία της κυβέρνησης «το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Οσο υψηλότερες είναι οι χρεώσεις σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να πληρώνετε το προσωπικό σας, τόσο περισσότερη εκπαίδευση θα απαιτείται και τόσο περισσότερο οι νέοι που εργάζονται εδώ θα βλέπουν ότι η καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας είναι μία σταδιοδρομία που αξίζει να ακολουθήσουν. Υπό αυτήν την έννοια, αυτό που κάνετε εδώ είναι πολύ σημαντικό». Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης, το 80% των οποίων έχουν αναλάβει Ελληνες.

Από την πλευρά του ο Πρεμ Γουάτσα έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού για το φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «το μοναδικό αυτό συγκρότημα που αποτέλεσε όραμα του επικεφαλής της Grivalia Hospitality Γιώργου Χρυσικού δεν θα μπορούσε διαφορετικά να έχει υλοποιηθεί».

Για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης.

Ο ισχυρός άνδρας της Grivalia, της Eurobank αλλά και της Eurolife επιφύλαξε καλά λόγια και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά –τον οποίο, όπως είπε, συνάντησε το 2011 και τον έπεισε να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα– αλλά και για όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση μεταξύ των οποίων και τις κατασκευαστικές εταιρείες Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και Dimand και Εθνοκάτ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας δήλωση του Πρεμ Γουάτσα αναφορικά με τις διακυμάνσεις που γνώρισε η θέση του στις ελληνικές τράπεζες ανέφερε χαριτολογώντας πως «θα πρέπει πιστεύω να σκεφτείτε, ενδεχομένως, την ανέγερση ενός αγάλματος προς τιμήν του “ανθεκτικού” επενδυτή. Διότι αν υπήρξε ένας ανθεκτικός και υπομονετικός επενδυτής αυτός είναι σίγουρα ο Πρεμ, ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα και έχει δει την κακή αλλά και την καλή πλευρά της Ελλάδας».

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν ακόμα ο Mohammed Al Shaibani, διευθύνων σύμβουλος της ICD και πρόεδρος της Kerzner International στην οποία ανήκει η αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων One & Only και ο Philippe Zuber, CEO της Kerzner.

Ο Γιώργος Χρυσικός, πρόεδρος και CEO της Grivalia Hospitality, δήλωσε περήφανος που «ακόμη ένα έργο μας και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα, αποτελώντας ορόσημο για τον κλάδο μας και την Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Kerzner International, παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία, και να φέρνουμε το πρώτο One & Only στη χώρα».

Για τον ισχυρό άνδρα της Grivalia Hospitality το One & Only Aesthesis «καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς». «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή