Καθαρά κέρδη 2,32 δισ. για τη UniCredit το τρίτο τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 2,32 δισ. για τη UniCredit το τρίτο τρίμηνο

Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων ανακοίνωσε η UniCredit για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της χρονιάς

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων ανακοίνωσε η UniCredit για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της χρονιάς.

Η ιταλική τράπεζα, που έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά του 9% της Alpha Bank, έκανε γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσει την ειδική ρήτρα διαφυγής για να αποφύγει την πληρωμή του φόρου στα υπερκέρδη που επιβάλλει η ιταλική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, φθάνοντας τα 2,32 δισ. ευρώ. Η διοίκησή της βλέπει τώρα τα καθαρά έσοδα του 2023 πάνω από τα 22,2 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 21,5 δισ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων από τις προσδοκίες καθαρών εσόδων από τόκους. Η UniCredit αναθεώρησε επίσης τον στόχο της για τη δημιουργία κεφαλαίου και τα σταθμισμένα στοιχεία ενεργητικού, ενώ επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της για τα κέρδη και τις αποδόσεις των επενδυτών.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου για τις τράπεζες, όπου αναμένεται ευρέως να φανεί περαιτέρω αύξηση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων. Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα έχουν αποτελέσει καταλύτη κερδοφορίας για τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Αντιστάθμισαν επίσης το πλήγμα που δέχθηκαν ορισμένες τράπεζες λόγω του χαμηλού αριθμού συμφωνιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Καθώς η ΕΚΤ ξεκίνησε να ανεβάζει το κόστος δανεισμού αργότερα σε σχέση με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη σύσφιγξη. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η ΕΚΤ ανέβασε τα επιτόκια σε ιστορικό υψηλό. Σύμφωνα με τους Financial Times, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες θα καταγράψουν άλμα στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα το τρίτο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT