Γαλλικό κάλεσμα σε ελληνικές επιχειρήσεις

Γαλλικό κάλεσμα σε ελληνικές επιχειρήσεις

Η Γαλλίδα πρέσβης καλεί τους Ελληνες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του τουρισμού να επωφεληθούν από τις πρωτοβουλίες της γαλλικής κυβέρνησης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Τη νέα καμπάνια για την ελκυστικότητα της Γαλλίας στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του τουρισμού παρουσίασε η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, καλώντας τους Ελληνες που αναπτύσσουν δραστηριότητα στους τομείς αυτούς, να επωφεληθούν από τη δέσμη πρωτοβουλιών και δαπανών που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών που αποσκοπούν να δώσουν νέο δυναμισμό στην οικονομία της Γαλλίας, με πλάνο τη «Γαλλία 2030», η κυβέρνηση Μακρόν θα διαθέσει 54 δισ. ευρώ με τη μορφή ενισχύσεων και επιδοτήσεων.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα θελήσουν να επενδύσουν στη Γαλλία, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα αυτά», τόνισε η Λοράνς Αουέρ. «Με την πρωτοβουλία για επαναβιομηχάνιση της Γαλλίας θα μεταμορφώσουμε την οικονομία μας και στο πλαίσιο αυτό είναι ευκαιρία να αυξηθούν οι ελληνο-γαλλικές, κοινές επενδύσεις σε πολλούς τομείς, όπως η καινοτομία και ο τουρισμός», πρόσθεσε.

Η πρέσβης υπογράμμισε το εύρος και την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον οικονομικό, τον πολιτιστικό, τον εκπαιδευτικό και τον τουριστικό τομέα, καθώς και τις προοπτικές ενίσχυσής τους.

Οικονομική συνεργασία

Στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας, σημειώνεται ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 200 γαλλικές επιχειρήσεις, ενώ το διμερές εμπόριο αυξήθηκε το 2023 κατά 8%. Η Λοράνς Αουέρ είπε ειδικότερα ότι πολυάριθμες ελληνικές και γαλλικές εταιρείες έχουν σημαντικές σχέσεις σε διαφοροποιημένους τομείς όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι βιοτεχνολογίες, η ενέργεια, το θαλάσσιο εμπόριο, η ναυπηγική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής πρεσβείας, η Γαλλία είναι ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη για τους διεθνείς επενδυτές, χάρη στις δυναμικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του σχεδίου «Γαλλία 2030», στη δυναμική και ποιοτική αγορά εργασίας και στις υπηρεσίες διευκόλυνσης των ξένων επενδυτών.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, το Παρίσι προσφέρει διευκολύνσεις για διαμονή και φορολογικές ελαφρύνσεις με έμφαση στους τομείς της υγείας, της υψηλής τεχνολογίας, της οικολογικής μετάβασης και της βιομηχανίας τροφίμων.

Πρωτοβουλίες όπως η «French Tech» ενισχύουν ήδη τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, τόνισε η πρέσβης.

Η υπηρεσία Business France άνοιξε και πάλι γραφείο στην Αθήνα το 2023 και θα αποτελέσει πρωτίστως τον συνομιλητή των ελληνικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεών τους στη Γαλλία.

3.000 Ελληνες σπουδάζουν στη Γαλλία κάθε χρόνο

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η πρέσβης σημείωσε ότι 3.000 Ελληνες φοιτητές σπουδάζουν στη Γαλλία κάθε χρόνο, ενώ η γαλλική γλώσσα διδάσκεται εκτενώς στην Ελλάδα, έχοντας στο δυναμικό της 360.000 μαθητές.

Η Γαλλία προβάλλει το γεγονός ότι το κράτος χρηματοδοτεί τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, ότι είναι έκτη στον κόσμο σε δαπάνες για την Ερευνα και την Ανάπτυξη(R&D), ενώ είναι η πρώτη στην Ευρώπη στη φιλοξενία των 100 κορυφαίων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Η Γαλλία έβδομος τουριστικός προορισμός για τους Ελληνες

Ως προς την τουριστική συνεργασία, 1,7 εκατομμύριο Γάλλοι τουρίστες επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, ενώ η Γαλλία είναι ο έβδομος τουριστικός προορισμός για τους Ελληνες.

Ο οργανισμός Atout France, ο οποίος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού στη Γαλλία, ενώ και στις δύο χώρες δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις από κάθε πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT