Οι νικητές των φετινών Growth Awards

Οι νικητές των φετινών Growth Awards

Cenergy Holdings, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων – Βίκος, Μπάρμπα Στάθης, Rontis Hellas, Uni-Pharma και Hack The Box

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι ελληνικές επιχειρήσεις, που διακρίνονται για τη δέσμευσή τους στην εξέλιξη και την προσαρμοστικότητα απέναντι στις ισχυρές σύγχρονες προκλήσεις, με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την επιστροφή μερίσματος ανάπτυξης στην κοινωνία, είναι οι φετινοί Growth Winners, που ανακοινώθηκαν χθες, στο πλαίσιο των Growth Awards 2023, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδ. Γεωργιάδη. Ο θεσμός, τον οποίο έχουν καθιερώσει η Eurobank και η Grant Thornton, συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλειος Καζάς, ξεκίνησε σε μία δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση και οι οποίες παράλληλα επιδεικνύουν ανθεκτικότητα στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και προσαρμοστικότητα στις κοσμογονικές αλλαγές που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και οι ψηφιακές εξελίξεις.

Οι έξι Growth Winners είναι οι εταιρείες: Cenergy Holdings, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων – Βίκος, Μπάρμπα Στάθης, Rontis Hellas, Uni-Pharma και Hack The Box. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι «η πρωτοκαθεδρία σήμερα κρίνεται κυρίως στο πεδίο της τεχνολογικής καινοτομίας και σε αυτόν τον τομέα η Ευρώπη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα, για να ενθαρρύνει την έρευνα, να συνδέσει τα πανεπιστήμια με την παραγωγή, να δώσει κίνητρα για την προσέλκυση ταλέντου σε παγκόσμια κλίμακα και να στηρίξει “ευρωπαϊκούς πρωταθλητές”, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί απέναντι στον αμερικανικό ή τον κινεζικό ανταγωνισμό που λαμβάνει απεριόριστη κρατική υποστήριξη». Ο πρόεδρος της Eurobank Γιώργος Ζανιάς δήλωσε ότι «η εξέλιξη ενός ανταγωνιστικού προτύπου επιχειρηματικότητας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ για να πετύχουμε μια σταθερή άνοδο των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση μεταξύ του κ. Μάρκου Βερέμη, εταίρου στην Big Pi Ventures Capital, προέδρου της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, και της κ. Eve Psalti, Senior Engineering Director – Azure AI, Microsoft, Σιάτλ, ΗΠΑ, με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη – Ευκαιρίες, κίνδυνοι και ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος». Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων η Eve Psalti, «κάθε νέα τεχνολογία προσφέρει ευκαιρίες, όπως η βελτίωση της παραγωγικότητας», υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή