Jumbo: Αύξηση πωλήσεων κατά 16% στο δεκάμηνο του έτους

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων κατά 16% στο δεκάμηνο του έτους

Μέχρι στιγμής, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα από την εκτίμηση που έχει δώσει η διοίκηση της εταιρείας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Οκτώβριο, καθώς αυξήθηκαν κατά 5% περίπου σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023. Τούτο αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα για τις πωλήσεις σε επίπεδο δεκαμήνου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 16% έναντι αύξησης 17% στο εννεάμηνο. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα από την εκτίμηση που έχει δώσει η διοίκηση της Jumbo για το σύνολο του έτους και προβλέπει αύξηση του τζίρου κατά 12%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη, έχει προχωρήσει στη μείωση των τιμών σε 9.000 κωδικούς προϊόντων, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, έχει σταθεροποιήσει την πτωτική καταναλωτική τάση, παρά τις συνεχιζόμενες εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες.

Για μια ακόμη φορά δε η Jumbo δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τους ανταγωνιστές της με τον στόχο τώρα να είναι οι πολυεθνικές. «Σε μια περίοδο που οι πολυεθνικές εισαγωγικές εταιρείες εμφανίζουν ακόμα φαινόμενα αναστολής ως προς την προσαρμογή τους, σε επίπεδα τιμών συμβατά με την πορεία των εισοδημάτων των Ελλήνων καταναλωτών, η στρατηγική επιλογή Jumbo για μείωση των τιμών βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους καταναλωτές στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, κτίζοντας άρρηκτους δεσμούς με τον χειμαζόμενο καταναλωτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωσή της.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της Jumbo αυξήθηκαν κατά 4% τον Οκτώβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, ενώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία τους.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5% τον Οκτώβριο, όμως στο δεκάμηνο είναι αυξημένες κατά 13%.

Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% περίπου τον Οκτώβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά, οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το δεκάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου ετησίως, ενώ χθες ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Πλόβντιβ. Στη Ρουμανία οι πωλήσεις αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 14%, ενώ η αύξηση στο δεκάμηνο ήταν της τάξης του 16%. Μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα νέο υπερκατάστημα Jumbo στο Ιάσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή