Τσαμάζ: «O OTE δεν ενεπλάκη σε πόλεμο τιμών»

Τσαμάζ: «O OTE δεν ενεπλάκη σε πόλεμο τιμών»

Το γ΄ τρίμηνο η Cosmote αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών συμβολαίων κινητής κατά 5,5%

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως προηγούμενο, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, υπήρξε ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες τον τελευταίο ένα χρόνο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου. «Ενας από τους ανταγωνιστές μας μείωσε τις τιμές κατά 50% σε σχέση με τις δικές μας. Αυτός ο πόλεμος τιμών ενισχύθηκε με σειρά προωθητικών ενεργειών διάρκειας δύο, τριών ή τεσσάρων μηνών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ποια ήταν η απάντηση του ΟΤΕ; Δεν μείωσε τις τιμές, ούτε «κανιβάλισε» τα έσοδα ανά πελάτη, όπως εξήγησε ο κ. Τσαμάζ. Η εμπορική διεύθυνση του ομίλου, όπως πρόσθεσε, κατέστρωσε στρατηγική που είχε ως στόχο την προστασία της πελατειακής βάσης, προς την οποία παρασχέθηκαν περισσότερες υπηρεσίες ή η δυνατότητα αναβάθμισης από καρτοκινητή σε υπηρεσίες συμβολαίου. Οι ενέργειες αυτές απέδωσαν καρπούς, δεδομένου ότι ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του ακόμη και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπου ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Cosmote αύξησε, σε ετήσια βάση, τον αριθμό των συνδρομητών συμβολαίων κινητής κατά 5,5%, σε περισσότερους από 3 εκατ. Η συνδρομητική τηλεόραση υπήρξε ένα ακόμη πεδίο δραστηριότητας όπου ο ΟΤΕ βελτίωσε τις επιδόσεις του, ενισχύοντας κατά 3,3%, σε 665.200, τους συνδρομητές του στο τρίτο τρίμηνο. Εκτός από την ενίσχυση του περιεχομένου με αθλητικές διοργανώσεις, οι συντονισμένες δράσεις των Αρχών κατά των κυκλωμάτων πειρατείας οπτικοακουστικού περιεχομένου έφεραν συνδρομητές. «Η πειρατεία είναι πραγματική μάστιγα και εμπόδιο για τη διασφάλιση αποδόσεων για επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε στο τρίμηνο», σημείωσε ο CEO του ΟΤΕ.

Αναφερθείσα σε ορισμένα χρηματοοικονομικά μεγέθη, η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε ότι κατά το 2023 αναμένεται να υπάρξουν ταμειακές ροές της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες (CapEx) έχουν μειωθεί ελαφρώς, σε 620 εκατ. ευρώ. Επίσης, το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται τα έσοδα από την υλοποίηση έργων πληροφορικής (ITC) να αυξηθούν, σε αντίθεση με το τρίτο τρίμηνο, οπότε είχαν υποχωρήσει. Βασική αιτία της πτώσης του τζίρου από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρξαν οι εθνικές εκλογές, που προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση σειράς έργων. «Η ψηφιοποίηση των συστημάτων του Δημοσίου αποτελεί βασική προτεραιότητα και ως εκ τούτου είμαστε πεπεισμένοι ότι τα έσοδα θα ανακάμψουν σταδιακά», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

Τα έσοδα από τα τέλη περιαγωγής (roaming) αναμένεται να είναι τα υψηλότερα από ποτέ, έχοντας διαμορφωθεί σε περίπου 50 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Το αντίστοιχο μέγεθος για το σύνολο του 2022 είχε ανέλθει σε 55 εκατ. ευρώ, ποσό που είχε αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το 2021 και κατά 20% έναντι του 2019. Ωστόσο, τα έσοδα από roaming υποχώρησαν στο εννεάμηνο, ετησίως, κατά 2 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή σχετίζεται με εκπτώσεις που πρόσφερε ο ΟΤΕ με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πελατών στο δικό του δίκτυο, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσαμάζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή