Μειοψηφικό μερίδιο της Neuropublic στο Latsco Family Office

Μειοψηφικό μερίδιο της Neuropublic στο Latsco Family Office

Στην εταιρεία Neuropublic επένδυσε το Latsco Family Office, αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιό της - Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εταιρεία Neuropublic επένδυσε το Latsco Family Office, αποκτώντας μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιό της. Η εταιρεία, με έδρα στον Πειραιά, δραστηριοποιείται στον κλάδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επενδύοντας τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα έχει προχωρήσει στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της ευφυούς γεωργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας συμμετέχει και η Τράπεζα Πειραιώς, διαβλέποντας από το 2021 τις προοπτικές ανάπτυξής της, αλλά και του κλάδου της ευφυούς γεωργίας.

Η συγκεκριμένη επένδυση ανοίγει τον δρόμο για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας, του Latsco Family Office, αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς. «Η διεύρυνση και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του Latsco Family Office αποτελούν βασικούς άξονες της επενδυτικής στρατηγικής μας. Η επένδυση στη Neuropublic μας εισάγει σε ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο και μας προσφέρει την ευκαιρία της ενεργής συμμετοχής στην επίτευξη μιας σειράς εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, όπως είναι η περιβαλλοντική προστασία και η βιώσιμη ανάπτυξη, η δημιουργία μιας νέας γενιάς αγροτών σε μια αναγεννημένη ύπαιθρο, η αναβάθμιση της αγροδιατροφικής αλυσίδας και η παραγωγή ποιοτικότερων τροφίμων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Latsco Family Office Δημήτρης Αφεντούλης. «Ο συνδυασμός της πρωτογενούς παραγωγής με τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στον αγροτικό τομέα διασφαλίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική συμπόρευση με τους πρωτοπόρους ιδρυτές της Neuropublic και με την Τράπεζα Πειραιώς, που διαχρονικά πρωταγωνιστεί στην πράσινη οικονομία».

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της Neuropublic Ρόζα Γαργαλάκου δήλωσε ότι «το 2023 αποδεικνύεται μια χρονιά δυναμική. Μια χρονιά που ενώ κλείνει ένας σημαντικός κύκλος ζωής και δράσης 20 ετών, ανοίγει, παράλληλα, ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της εταιρείας μας. Ενα κεφάλαιο γεμάτο ενδιαφέρον και προκλήσεις». Ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Θεόδωρος Τζούρος δήλωσε πως «στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς είναι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Από το 2021, μέσω της συμφωνίας με τη Neuropublic συμβάλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Σήμερα, χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του Latsco Family Office στο μετοχικό κεφάλαιο της Neuropublic. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση της χώρας. Αλλωστε, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής αποτελεί βασική πολιτική της νέας ΚΑΠ 2023-2027».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή