«Δεινόσαυροι» στους ελληνικούς δρόμους

«Δεινόσαυροι» στους ελληνικούς δρόμους

Ο στόλος των αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι ο πιο «γερασμένος» στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμα για να ρίξουν… την ψήφο τους στις ευρωεκλογές είναι τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά της ACEA για το 2021, τα οποία εντοπίζουν τη μέση ηλικία του στόλου των οχημάτων ανά χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τα γηραιότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 17 έτη. Ακολουθεί η Εσθονία, με μέση ηλικία του στόλου τα 16,8 έτη ενώ ο μέσος όρος για το σύνολο των χωρών είναι τα 12 έτη. Μόνο πέντε χώρες έχουν στόλο με μέση ηλικία μικρότερη των δέκα ετών. 

 

«Ενήλικα» λεωφορεία και φορτηγά

Πέρα από τα αυτοκίνητα όμως, η μέση ηλικία και των υπόλοιπων κατηγοριών οχημάτων του ελληνικού στόλου φαίνεται να έχει «ενηλικιωθεί». Στα μικρά και μεγάλα φορτηγά, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την «πρωτιά», με τη μέση ηλικία να ξεπερνάει τις δύο δεκαετίες. Ταυτόχρονα, ο στόλος των λεωφορείων της χώρας φθάνει τα 19 έτη, κατατάσσοντάς τον στη 2η θέση πανευρωπαϊκά, ύστερα από αυτόν της Ρουμανίας, που ξεπερνά τα 20 έτη. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή