Αλμα πωλήσεων και κερδοφορίας αναμένει η «Ηρακλής»

Αλμα πωλήσεων και κερδοφορίας αναμένει η «Ηρακλής»

Για την επόμενη τριετία 2024-2027 προγραμματίζονται επενδύσεις άνω των 600 εκατ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εργασιών που θα υπερβεί τα 400 εκατ. αναμένει για την τρέχουσα χρήση η τσιμεντοβιομηχανία «Ηρακλής», ξεπερνώντας κατά πολύ τα 220 εκατ. του 2019. Στόχος του ομίλου για το 2030 είναι ο κύκλος εργασιών να αγγίξει τα επίπεδα των 800 εκατ.

Σε επίπεδο λειτουργικών κερδών (EBIT) η χρονιά φέτος αναμένεται να κλείσει για την ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου HOLCIM με κέρδη υψηλότερα από 45 εκατ., από 18 εκατ. το 2019 με στόχο το 2030 να φτάσουν στα 200 εκατ. Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε σε κλειστή παρουσίαση ο CEO του ομίλου «Ηρακλής», Δημήτρης Χανής, εξηγώντας παράλληλα πως έχει αυξηθεί και το ανθρώπινο δυναμικό από 617 άτομα το 2019 σε 950 σήμερα.

Το ίδιο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους 170 εκατ., ενώ για την επόμενη τριετία 2024-2027 προγραμματίζονται επενδύσεις άνω των 600 εκατ. Οπως σημείωσε, οι επενδύσεις που έχουν γίνει αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής διαδικασίας και την τεχνολογική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ομίλου, την ενίσχυση της θέσης του στο σκυρόδεμα και τα αδρανή υλικά και την είσοδο σε νέες δραστηριότητες.

Η εταιρεία πέρυσι προχώρησε στην εξαγορά των δραστηριοτήτων αδρανών υλικών και σκυροδέματος της ΧΑΛΥΨ Δομικά Υλικά Α.Ε. (Heidelberg) που περιλαμβάνουν ένα λατομείο αδρανών υλικών και δύο μονάδες σκυροδέματος στην Αττική και φέτος στην εξαγορά της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. με την οποία επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο. Διαθέτει έτσι πλέον 40 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και 15 λατομεία αδρανών υλικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης τόνισε την προσπάθεια και τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ομίλου. Η πρώτη πράσινη μονάδα ολοκληρώθηκε στο Ελληνικό για τις ανάγκες του έργου.

Ο στόχος είναι η απανθρακοποίηση με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων από 45% υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων φέτος να φτάσει το 90% το 2028. Επιπλέον, προχωράει το project δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιο στο Μηλάκι. Από τη λειτουργία της τεχνολογίας που θα υιοθετηθεί, η ετήσια αποφυγή εκπομπών CO2 υπολογίζεται σε 1 εκατ. τόνους. Επίσης, αυξάνεται η προσφορά νέων καινοτόμων φιλικών για το περιβάλλον προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή