Φορολογικό νομοσχέδιο: Τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Ποιους αφορούν

Φορολογικό νομοσχέδιο: Τέσσερις αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Ποιους αφορούν

Τις αλλαγές γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις αλλαγές και νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Πρώτον, θα θεσπιστεί ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου για τα περίπτερα λόγω της πολύ μεγάλης προσαύξησης που γίνεται στα έσοδά τους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή.

Δεύτερον, θα εξαιρεθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι εφόσον όμως απασχολούνται σε μέχρι δύο εταιρείες. Κρίθηκε, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, ότι πρέπει να έχουν ανάλογη μεταχείριση με τους «εργαζομένους με μπλοκάκια» οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στα καφενεία, τα οποία δεν θα υπάγονται στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος εφόσον δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αλλά και σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Η τέταρτη αλλαγή αφορά στα ταξί. Εφόσον οι οδηγοί κατέχουν ποσοστό έως 25%, το τεκμήριο θα είναι μειωμένο κατά 50%. 

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT