Αύξηση κερδών κατά 15% «βλέπει» φέτος η Jumbo

Αύξηση κερδών κατά 15% «βλέπει» φέτος η Jumbo

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατέγραψαν τον Νοέμβριο αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμό 15% «έτρεξαν» οι πωλήσεις της Jumbo στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν το 2023 να κλείσει με αύξηση του κύκλου εργασιών πάνω από 12% που έχει εκτιμήσει η διοίκηση της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τα κέρδη, η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι το 2023 αυτά θα είναι αυξημένα κατά 15% σε σύγκριση με το 2022.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατέγραψαν ειδικά τον Νοέμβριο αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, καθώς και την πίεση στις εξαγωγές λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι μετά την κακοκαιρία «Daniel» στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα Jumbo στη Λάρισα, καθώς και το κατάστημα της εταιρείας στην Καρδίτσα παραμένουν κλειστά με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Από την άλλη, στο δίκτυο των καταστημάτων Jumbo έχουν προστεθεί μέσα στο 2023 ένα νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στο Ιάσιο της Ρουμανίας και ένα μισθωμένο υπερκατάστημα στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Επίσης, φέτος ξεκίνησε να λειτουργεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα του ομίλου στη Ρουμανία.

Στην Ελλάδα, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές) παρουσίασαν τον Νοέμβριο αύξηση κατά 11% περίπου, ενώ σε επίπεδο 11μήνου ενισχύθηκαν κατά 16%.

Στην Κύπρο, οι πωλήσεις των καταστημάτων τον Νοέμβριο του 2023 ήταν αυξημένες κατά 4% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 12% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 13% περίπου τον Νοέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή