Azur Selection: Εξαγόρασε δύο ξενοδοχεία σε Βόλο και Μεγανήσι

Azur Selection: Εξαγόρασε δύο ξενοδοχεία σε Βόλο και Μεγανήσι

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1.296.335 νέων μετοχών της εταιρείας με τιμή έκδοσης 3,50 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο τελευταίο κλείσιμο στις 5 Δεκεμβρίου

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Azur Selection, ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος εισηγμένος στην αγορά Euronext Access + στο Παρίσι, ολοκλήρωσε την αγορά δύο νέων ξενοδοχείων σε Βόλο και Μεγανήσι αντί συνολικού τιμήματος 4,54 εκατ. ευρώ, τα οποία άνηκαν στον βασικό μέτοχο του ομίλου, Γιώργο Αρβανιτάκη. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1.296.335 νέων μετοχών της εταιρείας με τιμή έκδοσης 3,50 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο τελευταίο κλείσιμο στις 5 Δεκεμβρίου 2023).

Τα σχέδια για τα δύο ξενοδοχεία

Το τίμημα για το Azur Volos ανέρχεται σε περίπου 2,94 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, κοντά στο λιμάνι και μετά την ανακαίνιση που θα γίνει –και έχει εκτιμηθεί σε €1,5 εκατ.– θα λειτουργήσει ως ένα τετράστερο ξενοδοχείο με 49 δωμάτια.

Η διοίκηση αναμένει μια μέση ημερήσια τιμή 80 ευρώ ανά δωμάτιο και πληρότητες κοντά στο 70%. Τα μεικτά έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι μοιρασμένα μεταξύ των εσόδων από το ξενοδοχείο και των εσόδων από το bar, ενώ το εστιατόριο αναμένεται να συνεισφέρει κάτω από το 10%.

Για το Azur Meganisi (το οποίο λειτουργεί ως Azur Retreat σήμερα) το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 1,6 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο διαθέτει 18 πολυτελείς σουίτες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαθέτουν τη δική τους ιδιωτική πισίνα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης ένα μπαρ-εστιατόριο, ένα σπα, ένα γυμναστήριο με personal trainers και μια πισίνα με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει μέση ημερήσια τιμή 450 ευρώ, με ποσοστό χρήσης 75%. Οι στόχοι για τα έσοδα είναι ανάλογοι με αυτούς για το ξενοδοχείο του Βόλου.

Ζημιές στο εξάμηνο

Σε επίπεδο μεγεθών αξίζει να αναφέρουμε ότι ο όμιλος, εν μέσω κάποιων διεθνών γεγονότων που επιβράδυναν την ανάπτυξη, έκλεισε το πρώτο μισό της χρονιάς με πτώση 12,82% στον τζίρο της (στα 1,77 εκατ. ευρώ), ενώ το EBITDA ήταν θετικό στις 230 χιλ. ευρώ, χάρη στη μείωση των λειτουργικών αλλά και των γενικών εξόδων.

Η λειτουργική ζημία, της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, προήλθε από την πώληση της θυγατρικής AS Resorts, η οποία ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο, σε τιμή (1,405 εκατ. ευρώ) πολύ χαμηλότερη από την αρχική τιμή κτήσης (4,789 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση της Azur Selection επέλεξε να μην αναπτύξει αυτό το έργο για διάφορους λόγους, όπως είναι:

  • Η τρέχουσα άνοδος των επιτοκίων, η οποία έχει αυξήσει το αναμενόμενο κόστος χρηματοδότησης του έργου, το 60% του οποίου βασίζεται στον δανεισμό
  • Το αυξανόμενο κόστος των οικοδομικών υλικών τα τελευταία δύο χρόνια, το οποίο επηρέασε την κερδοφορία του έργου όπως είχε προγραμματισθεί στο αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο
  • Η αλλαγή στον οικοδομικό κανονισμό στο νησί της Μυκόνου, καθυστερώντας την ολοκλήρωση του έργου και τη δημιουργία των πρώτων ταμειακών ροών

Επένδυση 40 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Αναφορικά με την κατασκευή του πεντάστερου project στην Ελλάδα, η Azur Selection ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 300 δωματίων στην παραλιακή τοποθεσία μεταξύ Πάτρας και Αιγίου. Το χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο, που ονομάζεται Mare Terra, προβλέπει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2024 και το συγκρότημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το β′ εξάμηνο του 2026. Η επένδυση υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή