Στον Dow Jones Emerging Markets για 2η χρονιά η Mytilineos

Στον Dow Jones Emerging Markets για 2η χρονιά η Mytilineos

H εταιρεία βρίσκεται στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον παγκόσμιο δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Emerging Markets (DJSI) συμπεριελήφθη για δεύτερη χρονιά η Mytilineos. Η ένταξη στον DJSI βασίζεται στην παγκόσμια αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας της S&P Global, στην οποία η Mytilineos κατάφερε να βρεθεί στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες ESG επιδόσεις στον κλάδο της. Η αναγνώριση αυτή έρχεται ως συνέχεια της βελτίωσης που κατέγραψε στην έως τώρα επίδοσή της, καλύπτοντας απόλυτα τις αυστηρές προϋποθέσεις των δεικτών βιωσιμότητας Dow Jones. Στον δείκτη DJSI Emerging Markets θα συμμετέχουν 107 εταιρείες από όλο τον κόσμο, με τη Mytilineos να είναι η μόνη εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που συμμετέχει.

Συγκεκριμένα, η Mytilineos κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (100/100) σε 34 επιμέρους κατηγορίες στις οποίες αξιολογήθηκε, συμπεριλαμβανομένων:

Των αερίων εκπομπών (πεδίου 1, 2 και 3).

Της διαχείρισης νερού.

Της διαχείρισης των οικονομικών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή.

Της πολιτικής και των προγραμμάτων υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Της δέσμευσής της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Της ανεξαρτησίας του διοικητικού συμβουλίου κ.ά.

Με αυτές τις επιδόσεις εδραιώνει τη θέση της ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία των Emerging Markets, μαζί με παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Enel και η Hindalco.

Οπως τόνισε ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και Executive Director, Corporate Governance & Sustainable Development, «ο DJSI είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την εξέλιξή μας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και είμαστε υπερήφανοι που η πρόοδος των προσπαθειών μας αντικατοπτρίζεται στην ετήσια αξιολόγηση της S&P Global, με τη διατήρηση της θέσης μας στον δείκτη για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι έπρεπε να διαχειριστούμε την εκτεταμένη αναθεώρηση των απαιτήσεων της αξιολόγησης του S&P, καθώς και την πρόκληση να παραμείνουμε στον δείκτη αντιμετωπίζοντας τον αυξημένο διεθνή ανταγωνισμό».

H ένταξη της Mytilineos στον DJSI Emerging Markets για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έρχεται να προστεθεί σε δύο άλλες εξίσου σημαντικές διακρίσεις της εταιρείας κατά το τρέχον έτος, με την ένταξή της για 1η φορά στην κατηγορία των εταιρειών Leaders στον κλάδο της, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ESG επίδοση «AA» στον δείκτη MSCI ESG Ratings, και την κατάταξή της επίσης για 1η φορά στο κορυφαίο 10% των εταιρειών του ενεργειακού τομέα με τον χαμηλότερο ESG κίνδυνο, σύμφωνα με την αυστηρή αξιολόγηση ESG του οργανισμού Sustainalytics.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή