Εντονο γερμανικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΘ

Εντονο γερμανικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΘ

Η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη Γερμανία να αποτελεί την τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης την επόμενη χρονιά, μεγάλος αριθμός γερμανικών επιχειρήσεων εκδηλώνει ισχυρό ενδιαφέρον για την παρουσία του στη διοργάνωση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η Leipziger Messe, η εταιρεία που διοργανώνει για λογαριασμό του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης την παρουσία της Γερμανίας στη ΔΕΘ, λαμβάνει σημαντικό αριθμό αιτήσεων για τη φιλοξενία γερμανικών εταιρειών στο περίπτερο 13, επιφανείας 6.000 τ.μ. με τίτλο «Made in Germany». Η τιμώμενη χώρα εστιάζει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανακύκλωση, στη διαχείριση απορριμμάτων, στην έρευνα και εκπαίδευση, στην ψηφιοποίηση, στα logistics, στην υγεία και στον τουρισμό.

Η συμμετοχή στη ΔΕΘ της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων βίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου το 2024. Οπως, εξάλλου, ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ, σε δεξίωση για την Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, η χώρα έχει διακριτή συμβολή στο έργο για την κατασκευή του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Οπως τόνισε, το έργο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχει απτή πρόοδος μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.

Ελλάδα και Γερμανία έχουν ισχυρές διμερείς εμπορικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία α΄ εξαμήνου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδος, οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 6,7% σε ετήσια βάση.

Η άνοδός τους αποδίδεται στην αξιοσημείωτη ενίσχυση των εξαγωγών αλουμινίου και προϊόντων αυτού, προϊόντων τυριού, φρούτων και λαχανικών. Αύξηση κατά 5,1% κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή