H ιδιοκτήτρια του «Ερρίκος Ντυνάν» εξαγοράζει τις κλινικές της Euromedica

H ιδιοκτήτρια του «Ερρίκος Ντυνάν» εξαγοράζει τις κλινικές της Euromedica

Σε εξαγορά του βασικού κορμού του ομίλου Euromedica από τη Farallon προχωρεί η εταιρεία «Ημιθέα», ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαγορά του βασικού κορμού του ομίλου Euromedica από τη Farallon προχωρεί η εταιρεία «Ημιθέα», ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Η συμφωνία αφορά την εξαγορά έξι γενικών και μαιευτικών κλινικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ενός κέντρου αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα κέντρα αποκατάστασης, και εταιρείες προμηθειών, πληροφορικής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Από τη συμφωνία εξαιρούνται τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Euromedica, τα οποία αποσχίζονται και θα εισφερθούν σε εταιρεία που θα ελέγχεται από τη Farallon και την Τράπεζα Πειραιώς. Με αυτόν τον τρόπο η Farallon αποχωρεί από τον κλάδο των κλινικών και περιορίζει προς το παρόν τη συμμετοχή της στα διαγνωστικά κέντρα. Η συμφωνία αποτελεί παραλλαγή του σχεδίου που είχε ανακοινωθεί το 2022 για τη συγχώνευση της εταιρείας «Ημιθέα» με τη Euromedica, το οποίο δεν προχώρησε.

Σημειώνεται ότι η «Ημιθέα» ελέγχεται κατά 100% από τη συγγενή ιρλανδέζικη εταιρεία Strix Holdings, ιδιοκτησίας του ομίλου της Πειραιώς, ενώ τη διαχείριση ασκεί η Strix Asset Management που ελέγχεται κατά 75% από την Blantyre Capital και κατά 25% από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στόχος της εξαγοράς των κλινικών της Euromedica από την «Ημιθέα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, που θα προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής επικράτειας.

Αυτός ο νέος όμιλος θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους, διαθέτοντας περισσότερες από 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο και να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του.

Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη μεταβίβαση της ενιαίας δραστηριότητας των κλινικών από την «Ημιθέα», που αποτελούσε άλλωστε και τον αρχικό στόχο της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ από την πλευρά της η Farallon μπορεί να προσβλέπει στην έξοδό της από τον χώρο της υγείας μέσω της πώλησης των διαγνωστικών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT