Tesla: Αναστέλλει την παραγωγή σε γερμανικό εργοστάσιο λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Tesla: Αναστέλλει την παραγωγή σε γερμανικό εργοστάσιο λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Η εταιρεία απέδωσε την έλλειψη εξαρτημάτων στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτίθενται σε πλοία σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Χαμάς.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της σε εργοστάσιο έξω από το Βερολίνο, λόγω των επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εξαιτίας των εν λόγω επιθέσεων το εργοστάσιο δεν μπορεί να προμηθευτεί τα εξαρτήματα που χρειάζεται για να διατηρήσει τη λειτουργία του.

«Λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την παραγωγή οχημάτων στο Gigafactory Berlin-Brandenburg, μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 11 Φεβρουαρίου, με μερικές μικρές εξαιρέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Η Tesla απέδωσε την έλλειψη εξαρτημάτων στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, επιτίθενται σε πλοία.

«Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι σχετικές αλλαγές στις διόδους μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας έχουν επίσης αντίκτυπο στην παραγωγή στο Grünheide», τονίζει ο Tesla.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει διακοπή της παραγωγής λόγω των εξελίξεων. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Geely, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας σε πωλήσεις, και της σουηδικής εταιρείας επίπλων σπιτιού IKEA, έχουν αναφέρθει σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Οι επιθέσεις των Χούθι ανάγκασαν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου να αποφύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ, την ταχύτερη θαλάσσια διαδρομή από την Ασία στην Ευρώπη. 

Με πληροφορίες από DW, dpa και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT