Χρηματοδότηση επένδυσης 62,8 εκατ. ευρώ στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.

Χρηματοδότηση επένδυσης 62,8 εκατ. ευρώ στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε.

Τα έργα εκσυγχρονισμού θα υλοποιηθούν στα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση ύψους 62,8 εκατ. ευρώ προχωράει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (γνωστή ως «Βίκος»), το 50% της οποίας, μάλιστα, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ειδικότερα, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 79 υποέργα εκσυγχρονισμού συνολικού προϋπολογισμού 62,8 εκατ. ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν στα τρία εργοστάσια της εταιρείας στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, καθώς και υποστηρικτικά έργα για την αύξηση της παραγωγικής δύναμης και την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, που εναρμονίζονται απόλυτα με τους στόχους του «Ελλάδα 2.0». Η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης (31,4 εκατ. ευρώ) και κατά 30% μέσω δανείου της Eurobank (18,8 εκατ. ευρώ). Το 20% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης της επένδυσης, στην οποία παρευρέθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. Πέτρος Σεπετάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου.

«Η δανειακή σύμβαση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης που έχει σημαντικές διαστάσεις, καθώς στοχεύει στον εκσυγχρονισμό μιας παραγωγικής επιχείρησης με εξαγωγικό προσανατολισμό και θα υλοποιηθεί στα εργοστάσιά της που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας μας, στην Ηπειρο. Το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα κινητοποιεί επενδύσεις που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και στη βιωσιμότητα, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική των ελληνικών επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Καβαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 η εταιρεία είχε προχωρήσει σε μία ακόμη σημαντική επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης στο Καλπάκι Ιωαννίνων, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων.

Συνολικά η εταιρεία διαθέτει τέσσερα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών, εργοστάσιο παραγωγής προπλασμάτων φιαλών (preforms) από PET και πωμάτων, έχοντας στην ουσία πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή.

Το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 100,72 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 16,16% σε σύγκριση με το 2021, ενώ τα μεικτά κέρδη υποχώρησαν κατά 10,64% και διαμορφώθηκαν σε 35,41 εκατ. ευρώ από 39,63 εκατ. ευρώ το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή