Μεγαλώνει η ευρωπαϊκή αγορά του Ιντερνετ των Πραγμάτων

Μεγαλώνει η ευρωπαϊκή αγορά του Ιντερνετ των Πραγμάτων

Στη διάρκεια του 2024 εκτιμάται ότι θα επενδυθούν κεφάλαια ύψους 260 δισ. δολαρίων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθεκτική αποδεικνύεται η αγορά του Internet of Things (IoT) στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο IoT εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 260 δισ. δολ. το 2024, δείχνοντας ανθεκτικότητα εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του «Worldwide Internet of Things Spending Guide» της IDC, την οποία επικαλείται ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος).

Η διεθνής εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι η αύξηση των δαπανών IoT θα επιταχυνθεί σταδιακά από το 2024 και μετά, με την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καταγράφοντας πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,8%. Η πρόβλεψη αυτή τοποθετεί την αγορά του Internet of Things στην Ευρώπη στα επίπεδα των 370 δισ. δολ. έως το 2027. Η ανάπτυξη της αγοράς του IoT παρουσίασε ελαφρά επιβράδυνση τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των γεωπολιτικών και μακροοικονομικών επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Ωστόσο, το IoT συνεχίζει να χρησιμεύει ως καταλύτης για τις επιχειρήσεις και τις πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού που αναλαμβάνουν. Για τις επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να υλοποιήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους, το IoT είναι ένας βασικός παράγοντας λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών», σχολιάζει η IDC.

Στην ανάλυσή της, η IDC υπογραμμίζει ότι το IoT θα πρέπει να θεωρείται ένας στρατηγικός παράγοντας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους ανθεκτικότητάς τους εν μέσω πρωτοφανών γεωπολιτικών, μακροοικονομικών προκλήσεων και προκλήσεων που σχετίζονται με την υγεία. Πρακτικά, σύμφωνα με τους αναλυτές, το IoT μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να μεταμορφώσουν τις δραστηριότητές τους, να δημιουργήσουν νέα αξία και να εντοπίσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Στο τρέχον κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, τέτοια οφέλη υπογραμμίζουν τη σημασία της μόχλευσης του IoT ως στρατηγικού πλεονεκτήματος», σημειώνει η IDC. Την ανοδική πορεία στις ευρωπαϊκές δαπάνες IoT θα καθοδηγήσουν συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας, μεταξύ των οποίων αυτοί της μεταποίησης, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και των επαγγελματικών υπηρεσιών. Οι δαπάνες για λογισμικό αναμένεται να σημειώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη κατά την πενταετή περίοδο πρόβλεψης, με την παρακολούθηση της κατάστασης της διαδικασίας και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων παραγωγής να είναι οι κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT