Κερδίζουν έδαφος οι συναλλαγές BNPL

Κερδίζουν έδαφος οι συναλλαγές BNPL

Αλλαγές στην αγορά των πληρωμών φέρνουν οι συναλλαγές BNPL (Buy Now Pay Later – αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα), όπου ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει με άτοκες δόσεις χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στην αγορά των πληρωμών φέρνουν οι συναλλαγές BNPL (Buy Now Pay Later – αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα), όπου ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει με άτοκες δόσεις χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Νέα μελέτη από την Juniper Research εκτιμά ότι έως το 2028 η αξία των συναλλαγών BNPL θα φτάσει τα 687 δισ., ενώ για το 2024 οι αναλυτές βάζουν τον πήχη στα 334 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τη μελέτη που επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, αρκετές αγορές, όπου το BNPL απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητας, έχουν προτείνει ρυθμιστικές αλλαγές, με τη Δανία να είναι η πρώτη χώρα που εφάρμοσε σχετικούς κανονισμούς. Στην Ελλάδα οι καταναλωτές επιλέγουν ολοένα και περισσότερο σε υπηρεσίες Buy Now, Pay Later έναντι της χρήσης πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με έρευνα της Klarna (Shopping Pulse Report), το 53% των Ελλήνων καταναλωτών δηλώνει ότι θα επέλεγε υπηρεσίες BNPL για πληρωμές με άτοκες δόσεις και το 32% ότι θα προτιμούσε τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Επιπλέον, το 60% των Ελλήνων καταναλωτών θεωρεί χρήσιμο να μπορεί να πληρώσει ένα ακριβό προϊόν σε ισόποσες δόσεις, χωρίς πρόσθετο κόστος ή τόκους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των 16 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 14 προτιμούν υπηρεσίες BNPL έναντι των πιστωτικών καρτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT