Επέκταση τερματικού σταθμού αυτοκινήτων κατά 40.000 τ.μ.

Επέκταση τερματικού σταθμού αυτοκινήτων κατά 40.000 τ.μ.

Η επένδυση των 20 εκατ. περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ΟΛΠ στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Δημόσιο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελετή εγκαινίων για την επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων του ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο συνολικής επένδυσης 20 εκατ. ευρώ το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΠ στο πλαίσιο της συμφωνίας με το ελληνικό Δημόσιο. Το συγκεκριμένο έργο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του λιμανιού ως κόμβου μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο θάλασσα.

Η επέκταση του τερματικού σταθμού αυτοκινήτων κατά 40.000 τ.μ. προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού αυξάνει τη συνολική έκταση του νέου σταθμού σε 110.000 τ.μ., δημιουργώντας χώρο εναπόθεσης συνολικής χωρητικότητας 5.100 αυτοκινήτων και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΛΠ. Με αφορμή τα εγκαίνια του έργου, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιου Ζενγκάνγκ δήλωσε πως «σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού οράματος της Cosco Shipping για το λιμάνι του Πειραιά. Η επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική κυβέρνηση για την εξαιρετική συνεργασία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού ώστε να αναδείξουμε το λιμάνι του Πειραιά ως ένα από το κορυφαία στον κόσμο και να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως «η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ και επέκτασης 40.000 τ.μ., συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα γιατί ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι μια ουσιαστική συμβολή για την οικονομική ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων. Τη σημερινή επέκταση του car terminal του λιμένα Ηρακλέους θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερα έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών της χώρας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως «ο Πειραιάς αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα λιμάνια στον κόσμο. Με τον ΟΛΠ να προσθέτει οικονομική αξία στη χώρα ίση με το 1,56% του ΑΕΠ της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή