Τοξικό εργασιακό περιβάλλον: Τα 3 red flags πριν καν πάρετε τη δουλειά

Τοξικό εργασιακό περιβάλλον: Τα 3 red flags πριν καν πάρετε τη δουλειά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξ αρχής, ακόμα και κατά τη συνέντευξη για μια δουλειά, μπορεί κανείς να εντοπίσει σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται για «τοξικό» μέρος εργασίας.

Οι φωνές και το bullying, τα πολλά κουτσομπολιά και ο δυσανάλογα μεγάλος φόρτος εργασίας είναι στοιχεία που βρίσκει κανείς συχνά σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε εύκολο να τα εντοπίσει κανείς νωρίς και ειδικά προτού μπει στην καθημερινότητα του γραφείου. 

Υπάρχουν όμως τρία «red flags», τα οποία πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε αίτηση σε μια νέα δουλειά και εφόσον προχωρήσετε σε συνέντευξη:

Κακή διαδικασία συνέντευξης

Η κακή επικοινωνία με τους υπεύθυνους προσλήψεων, το «ghosting» (όταν δηλαδή αγνοούν επανειλημμένως τα μηνύματά σας) και οι πολλαπλές συνεντεύξεις μπορεί να σημαίνει πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην εταιρεία. Κακή ένδειξη είναι και η έλλειψη διάθεσης να αλλάξει η ώρα και μέρα της συνέντευξης, αλλά και εάν σας πιέζουν να απαντήσετε στην προσφορά την ίδια μέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή