Η TUI αποχωρεί από το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η TUI αποχωρεί από το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Οι μέτοχοι του ταξιδιωτικού κολοσσού τάχθηκαν υπέρ της αποκλειστικής συμμετοχής του στον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΤUI έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία που εγκαταλείπει το Λονδίνο, με τους μετόχους του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού να αποφασίζουν σε συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αποχώρησης και της αποκλειστικής εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Οι επενδυτές του ομίλου με έδρα το Αννόβερο ψήφισαν σε ποσοστό 98,35% υπέρ της μεταφοράς των μετοχών του, που διαπραγματεύονται στον FTSE 250 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στον DAX της Φρανκφούρτης, με τη μεταφορά να ορίζεται για τις 24 Ιουνίου.

Η TUI έχει διπλή εισαγωγή στις δύο πόλεις, αλλά σε ανακοίνωσή της την Τρίτη αναφέρθηκε στις αμφιβολίες που εξέφρασαν ορισμένοι επενδυτές σχετικά με το εάν εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα αυτή η κατάσταση, δεδομένων των αλλαγών στην ιδιοκτησιακή δομή των μετοχών της εταιρείας και της «αξιοσημείωτης μετατόπισης της ρευστότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία».

Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπραγματεύονται με σημαντικό discount σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της φυγής επενδυτών τα τελευταία χρόνια. Ο δείκτης FTSE 100 των blue chips της χώρας έχει υποχωρήσει σχεδόν 5% τον τελευταίο χρόνο, έναντι ανόδου κατά 5% του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600. Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς διαγραφών για το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για εισαγωγή έπεσε σε χαμηλό έξι ετών το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της επενδυτικής πλατφόρμας XTB.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών και λογισμικού Arm, η οποία ανήκει στον ιαπωνικό επενδυτικό όμιλο Soft Bank, επέλεξε πέρυσι να εισαχθεί στον Nasdaq της Νέας Υόρκης, μαζί με πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να πείσει την εταιρεία να εισαχθεί στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT