Η Capital One εξαγόρασε την Discover Financial έναντι 35 δισ. δολαρίων

Η Capital One εξαγόρασε την Discover Financial έναντι 35 δισ. δολαρίων

Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις Ηνωμένες Πολιτείες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, με βάση τον όγκο των δανείων, δημιουργεί η ύψους 35 δισ. δολαρίων συμφωνία της Capital One για την εξαγορά της Discover Financial Services. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία που έχει ανακοινωθεί σε όλο τον κόσμο φέτος.

Σύμφωνα με τους όρους του deal, η Capital One θα πληρώσει 1,0192 δικές της μετοχές για κάθε μετοχή της Discover, δίνοντας ουσιαστικά ένα premium 26,6% έναντι της τιμής κλεισίματος της 16ης Φεβρουαρίου. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, εν αναμονή των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγχώνευση παγκοσμίως φέτος, καθώς το ύψος της συμφωνίας ξεπερνά τα περίπου 34 δισ. δολάρια της εξαγοράς της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Ansys από τη Synopsy, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.

Αυτή η συγχώνευση δύο ιστορικών brands της καταναλωτικής πίστης δημιουργεί έναν όμιλο που θα ξεπεράσει τις ανταγωνιστικές JP Morgan και Citigroup ως προς τον όγκο των δανείων με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επίσης, με τη συμφωνία αυτή, η Capital One εισέρχεται στον κόσμο των δικτύων πληρωμών. Είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να ενωθούν δύο εταιρείες που μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγαλύτερα δίκτυα πληρωμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Capital One, Ρίτσαρντ Φέρμπανκ.

Οι μέτοχοι της Capital One θα κατέχουν περίπου το 60% της συγχωνευμένης εταιρείας και οι μέτοχοι της Discover το υπόλοιπο. Η εξαγορά θα δημιουργήσει συνέργειες προ φόρων ύψους 2,7 δισ. δολαρίων.

Ιστορικά, η Capital One βασιζόταν στη Visa ή στη Mastercard για την έκδοση των πιστωτικών της καρτών. Με την Discover, η εταιρεία θα μπορέσει να κόψει τους μεσάζοντες και να έχει περισσότερο έλεγχο στις τιμές που χρεώνουν οι έμποροι κάθε φορά που ένας καταναλωτής σαρώνει μία από τις κάρτες της εταιρείας στο ταμείο.

Η Discover διαθέτει τρία διαφορετικά δίκτυα πληρωμών: Discover Network, Diners Club International και το δίκτυο χρέωσης Pulse. Παρότι προσπαθεί εδώ και χρόνια να διευρύνει τη χρήση τους, έχει μείνει πολύ πίσω από την εμβέλεια της Visa και της Mastercard.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή