Κ. Χατζηδάκης προς παρόχους POS: «Εξετάστε τη μείωση προμηθειών»

Κ. Χατζηδάκης προς παρόχους POS: «Εξετάστε τη μείωση προμηθειών»

Συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών και των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών POS πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μείωση των προμηθειών κατά τη χρήση των POS για συναλλαγές μικρής αξίας, ζήτησε από τις τράπεζες και τους παρόχους των τερματικών, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη με εκπροσώπους των τραπεζών και των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών POS, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της Πολιτείας για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Προχωρήσαμε σε 11 διαφορετικές νομοθετικές και κανονιστικές διαδικασίες. Συγκροτήσαμε ειδική ομάδα εργασίας με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργεί καθημερινά και αντιμετωπίζει τα όποια ζητήματα προκύπτουν. Ανοίγουμε, εντός των επόμενων ημερών, τον 4ο κύκλο επιδότησης μέρους του κόστους αγοράς και αναβάθμισης POS και εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση και για έναν 5ο κύκλο».

Οπως είπε, «ζητάμε από τους υπολοίπους που εμπλέκονται σε αυτό το έργο να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που έχουν, προκειμένου η διασύνδεση των POS να ολοκληρωθεί αλλά και οι ψηφιακές συναλλαγές να ενισχυθούν προς όφελος όλων. Οπως, για παράδειγμα, να εξεταστεί από τις τράπεζες και τους παρόχους η μείωση των προμηθειών κατά τη χρήση των POS για συναλλαγές μικρής αξίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση ζητήθηκε επίσης από τους παρόχους POS να διερευνήσουν άμεσα τα περιθώρια μείωσης των προμηθειών για τις συναλλαγές μικρής αξίας αλλά και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τους παρόχους των τερματικών να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα στην έγκαιρη προμήθεια POS και τη διοχέτευσή τους στους πελάτες τους, καθώς επίσης και να επιταχύνουν το έργο των αναβαθμίσεων και διασυνδέσεων των συστημάτων τους με τις ταμειακές μηχανές.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «η χρήση των καρτών και των συστημάτων άμεσων πληρωμών είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Για να εμπεδωθεί η χρήση τους, είναι σημαντικό οι καθημερινές συναλλαγές να έχουν λογικές χρεώσεις».

Επισημαίνεται πως, τόσο οι τράπεζες όσο και οι εκπρόσωποι των παρόχων, συμφώνησαν να εξετάσουν τα παραπάνω και να επανέλθουν στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή