Η χρηματιστηριακή αγορά της Ινδίας θα φτάσει στα 10 τρισ. δολ.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Ινδίας θα φτάσει στα 10 τρισ. δολ.

Τον υπερδιπλασιασμό της έως το 2030 «βλέπει» η Jefferies Financial Group

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρηματιστηριακή αγορά της Ινδίας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί και να φθάσει στα 10 τρισ. δολάρια έως το 2030, προσφέροντας υψηλές αποδόσεις εν μέσω προσδοκιών για συνέχιση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την Jefferies Financial Group.

Η αγορά της Ινδίας, σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη του πλανήτη, στα 4,5 τρισ. δολάρια, υποσκέλισε για λίγο το Χονγκ Κονγκ τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, το βάρος της στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες είναι χαμηλότερο από 2%, αφήνοντας άπλετο χώρο στους ξένους να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, σύμφωνα με τους αναλυτές Mάχις Nαντουρκάρ και Κρις Γουντ.

«Εάν η χρηματιστηριακή αγορά της χώρας προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 10%, αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί από τους διεθνείς επενδυτές».

Ενας από τους ταχύτερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στον κόσμο έχει κάνει την Ινδία ελκυστική αγορά για τους παγκόσμιους επενδυτές, ειδικά για όσους θέλουν να απομακρυνθούν από την Κίνα. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας της Νότιας Ασίας αυξήθηκε κατά 7% την τελευταία δεκαετία στα 3,6 τρισ. δολάρια, βοηθώντας την οικονομία να μεταπηδήσει από την όγδοη στην πέμπτη μεγαλύτερη.

Η Jefferies αναμένει ότι το ΑΕΠ της Ινδίας θα αγγίξει τα 5 τρισ. δολάρια έως το 2027, βάζοντας την οικονομία της χώρας μπροστά από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, χάρη στη βελτίωση των δημογραφικών στοιχείων, τη θεσμική δύναμη και τη βελτίωση των προτύπων διακυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή