Ανοδος τζίρου για τη Netcompany-Intrasoft

Ανοδος τζίρου για τη Netcompany-Intrasoft

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2023 διαμορφώθηκε σε 271,6 εκατ. ευρώ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση μεγεθών εμφάνισε τη χρήση του 2023 η εταιρεία Netcompany-Intrasoft που ανήκει από το 2021 στον δανέζικο όμιλο πληροφορικής Netcompany. Ειδικότερα, η εταιρεία που υλοποιεί έργα πληροφορικής στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενίσχυσε κατά 20,6%, σε 271,6 εκατ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών, έναντι του 2022. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 16,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι υψηλοί αυτοί ρυθμοί ανάπτυξης αποδίδονται στις πολύ καλές επιδόσεις των έργων του δημόσιου τομέα (+22,1%) όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα έργα στον ιδιωτικό τομέα ενισχύθηκαν κατά 16,3% και η αυξητική τους πορεία συμβαδίζει με τις βελτιωμένες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Πέρυσι, η Netcompany-Intrasoft εξασφάλισε νέες συμβάσεις ψηφιακών έργων που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως η ανάπτυξη του νέου πληροφοριακού συστήματος του e-ΕΦΚΑ που ανέλαβε η εταιρεία κοινοπρακτικά με την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών εταιρειών PwC.

Οπως επισημαίνεται στην ετήσια οικονομική έκθεση, τη φετινή χρονιά ο όγκος των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλος, αλλά σε όρους αξίας εκτιμάται πως δεν αναμένεται να αυξηθούν.

Οπως διευκρίνισε η διοίκηση της Netcompany, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, το 2023, έναντι του 2022, τα έσοδα από έργα του Δημοσίου, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνολικού τζίρου της Netcompany-Intrasoft, ενισχύθηκαν κατά 50% λόγω των διαγωνισμών του Ταμείου Ανάκαμψης. Φέτος, έναντι του 2023, o αντίστοιχος ρυθμός ανόδου εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει το 30%, διότι «δεν υπάρχουν πλέον τόσο πολλά έργα του RRF», όπως σημείωσαν οι επικεφαλής της εταιρείας, εκτιμώντας πως το περιθώριο κέρδους θα είναι βελτιωμένο λόγω της επίδρασης των έργων του RRF.

Το προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας της Netcompany-Intrasoft διαμορφώθηκε σε 11% το 2023 έναντι 11,9% το 2022 λόγω μη επαναλαμβανόμενων παραγόντων. Η δραστηριότητα της Netcompany-Intrasoft αντιπροσωπεύει το 34,3% του συνολικού τζίρου του ομίλου και αντανακλά τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα μεγέθη του δανικού ομίλου, μετά από αυτή της Netcompany Δανίας (47,2%). Επίσης, η δραστηριότητα αμιγώς στην Ελλάδα αποφέρει έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ στον όμιλο του οποίου ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε περίπου 790 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο της εταιρείας μέχρι και το 2031 τοποθετείται ελαφρώς σε άνω των 900 εκατ. ευρώ και προέρχεται, ως επί το πλείστον, από ψηφιακά έργα για λογαριασμό των ευρωπαϊκών οργάνων.

Οι ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης της Netcompany-Intrasoft απεικονίζονται και στην πρόσληψη 650 νέων εργαζομένων το 2023, ο συνολικός αριθμός των οποίων διαμορφώνεται σε 3.300. Συνολικά, ο όμιλος Netcompany απασχολεί 8.000 άτομα. Η εταιρεία, πέρυσι, ολοκλήρωσε τη μετεγκατάστασή της σε νέα γραφεία, σε Μαρούσι, Σύνταγμα και Αμπελόκηπους (κτίριο Orbit), συνολικής επιφάνειας 12.500 τετραγωνικών μέτρων. Στο κέντρο της Αθήνας τα γραφεία της βρίσκονται σε τετραώροφο κτίριο επιφάνειας 2.200 τ.μ. στη Λεωφ. Αμαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή